Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

První polibek  

Posted by SomeoneCZ in ,

Okolo prvního polibku se toho nadělá hodně. Dokonce existuje i rčení, že se podle něj žena rozhodne, zda chce s mužem být, či ne. To je sice nesmysl, ale jinak dobrá záminka k teoretickému úvodu do problému.

Na rande s vámi šla z jednoho prostého důvodu – rozhodla se, že chce být s vámi (ještě, než jste ji vůbec políbili;-). Ale buďte trochu nároční – chtějte, aby ta, s níž randíte, o vás také měla kladný zájem. Aby ho o vás měla, musíte projít jejím testem fyzické přitažlivosti. A jak zjistíte, že jste prošli? Snadno. Políbíte ji. Když uhne, bohužel. Jinak jste prošli. To je první důvod – zjistit, zda se jí dostatečně líbíte po fyzické stránce. Důvod druhý, dáte jí tím jasně najevo, že vám nejde o kamarádství, ale o vztah. Ale také existuje i třetí důvod – test její povahy. Ačkoliv může mít kladný zájem, nemusí být flexibilní. V takovém případě vám může uhnout, protože ona se na prvním rande zásadně nelíbá a ze zásady neustoupí. Chtěli byste snad diktátorku, se kterou se těžko dohodnete na kompromisu?


Kdy ji poprvé políbit

Když vám jde o dlouhodobý vztah se slečnou Správnou, sex není na prvním místě. Z jednoduchého důvodu – asi těžko s ní vydržíte souložit celý svůj volný čas, den co den. Navíc, má další kvality, než ty postelové, a ona to ví. Proto po ní nepůjdete jak vosa po lízátku, ale vydržíte až na závěr prvního rande. Navíc jí tím poskytnete dostatek prostoru, aby se sama projevila. Využijte tenhle "volný čas" k odhadu jejího zájmu o vás.


Je připravena na polibek?

Existuje spousta testů, jak zjistit, jestli ji už konečně můžete políbit. Vlasový test, dotykový test, šeptací test a snad i test pneumatik by se dal s trochou fantazie použít… Tyhle testy jsou vyhledávány pro pocit uklidnění lidmi, kteří nemají dostatek sebedůvěry. Kteří si nevěří, že jsou pro ni dost dobří. Kdyby se nebáli odmítnutí, neměli by potřebu ji testovat.

Když se gentleman poprvé, na závěr jejich prvního rande, chystá políbit slečnu Správnou, ví, že je pro ni dost dobrý. A svoji sebedůvěru také ukáže. Nebude sondovat terén jako malý kluk, který nezvládá své emoce. Políbí ji bez jakéhokoliv testování. Prostě to udělá.

Aktivní testování na připravenost polibku je známkou nízké sebedůvěry, za což se i strhávají body.

Pokud i přesto chcete nápovědu, stačí pozorovat její reakce. Připravena je tehdy, když se cítí uvolněně. To na ni prozradí buď řeč jejího těla, nebo prostý fakt, že se směje, protože se dobře baví. Kromě toho, kdo jí brání, aby vás sama políbila první? ;-) Nicméně, i když nevidíte žádné známky slibující úspěch, přesto ji polibte, máte-li o ni zájem*. Je tu dost značná šance, že vás za to nezastřelí na policejním dvorku, pro výstrahu ostatním.

*Pochopitelně tím ovšem nemyslím, abyste ji líbali, když např. zrovna mluví do telefonu, nebo se od vás neustále snaží být alespoň metr daleko, atd. To, že nevidíte známky slibující úspěch, neznamená, že máte ignorovat opačné signály.

Nezapomeňte, že ne každé se budete opravdu líbit po stránce fyzického vzhledu. Může uhnout, i když uděláte všechno správně. A také, za určitých okolností, vás některé slečny nechají sáhnout, ale líbat se nebudou. Chová-li k vám slečna Správná romantické city, bude se chtít líbat a vodit za ruce. Všimněte si rozdílu oproti ženě, která se k vám sice může chovat vzrušujícím způsobem, ale polibků si moc neužijete. Jako kdybyste byli jen kus masa na sex – hračka na dlouhou chvíli.


Provedení

O sexu jsem už psal – takže žádný francouzský polibek. Leda by vás na oplátku políbila právě tímto způsobem. Pokud polibek neopětuje, nepokračujete v líbání. Potřebnou informaci už máte, tak zbytečně netlačte na pilu.

Příjemný dech je samozřejmost, má-li se líbat dobrovolně. Chcete-li zamezit podivné kombinaci chutí ve vašich ústech, kterou mohou vytvářet některé kombinací různých nápojů a jídel, když je takto smícháte, přizpůsobte svou objednávku její. Pokud chcete povolat do zbraně žvýkačku, musíte jí také dát čas, aby se mohla žvýkačky včas zbavit.

Žádné slintání, opar, suché nebo dokonce popraskané rty.

Nejlepší místo k realizaci líbacího záměru je v soukromí. Ideálně ji doprovodíte téměř k dveřím jejího domu, zastavíte se pár metrů před nimi a necháte ji dokončit jakoukoliv myšlenku, kterou se vám snaží sdělit. Pokud se to hodí, použijte krátkou repliku, případně se usmějte. Jednou rukou ji obejměte okolo pasu, druhou nechte volně viset, aniž by jste zkusili chvat Peggy Bundové lovící Alovu peněženku, a polibte ji. Tedy pouze dotyk rty na rty se zavřenýma očima. Zhruba po sekundě akci ukončete a vraťte se do "výchozí pozice" před polibkem. Vše hezky uvolněně, pomalu a v klidu – není třeba spěchat. Následuje úsměv, pozdrav na rozloučenou a už vyrazte domů.

Takový závěr je perfektní ukázka sebedůvěry, že vás i tak bude chtít ještě vidět, a sebeovládání – nenecháte se strhnout. Tím jí, mimo jiné, do budoucna demonstrujete, že s vámi nebude moci jen tak jednoduše manipulovat koupí nového spodního prádla. Třeba. Ale hlavně ji necháte toužit po dalším polibku. Proč to bude fungovat? Protože takovýto něžný polibek je romantický.

V reálném životě ovšem potřebné podmínky nenastávají, jak je zrovna potřebujete. Musíte se o ně postarat. Věnujte pozornost výběru podniku, promyslete si, kde ji poprvé políbit. Chcete-li mít romantickou noc pod hvězdami, vezměte do úvahy předpověď počasí. Máte-li odvést perfektní divadlo, věnujte pozornost detailům. Vyplatí se to.

I když se v praxi nedostanete do ideální situace, snažte se jí co nejvíce přiblížit. Například se může stát, že jste se ještě nepolíbili a už stojíte na zastávce, odkud každý pojedete jiným směrem. Ideální to zrovna není, ale i tak se dá polibek zrealizovat, má-li zájem. Samozřejmě tomu pomůže, když si stoupnete stranou od davu cestujících. Některé vám ochotně prozradí, že na takovýchto místech se líbat nebudou. Jsou-li flexibilní a mají-li kladný zájem, budou. Někdy dokonce i první.

Pozdrav na rozloučenou neznamená vyznání lásky, ani pochvalu za provedení a účast. Nebo konstatování, že je nádherná, ale už musíte jít. Když už musíte, tak jděte. Ptát se, kdy ji zase uvidíte, to je jako osikovým kůlem do srdce upíra. Vzala vás téměř k sobě domů, líbala se s vámi a vy se teď de-facto zeptáte, jestli vás chce ještě vidět. I přesto se najdou tací, kteří se ochotně dopustí těchto chyb a další, kteří jim to ochotně poradí. Pozdrav na rozloučenou stačí jednoslovný, například ahoj. Ostatní zmíněné ukazuje nízkou sebedůvěru a jak si vámi může být jistá – snižuje to její zájem o vás.

Všimne si, zda-li jste ji políbili se sebedůvěrou,
nebo zda se musíte strachy ujistit, že je to v pořádku.



Obrázek: Cary Grant a Ingrid Bergman ve filmu Alfreda Hitchcocka Notorious.

This entry was posted on Sunday, November 18, 2007 at 2:06 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

32 komentářů

Nejlepší článek, jaký jsem v poslední době četl. Díky, Someone.

November 20, 2007 at 12:24 PM

Díky!

November 21, 2007 at 2:40 PM

Cituji: "V takovém případě vám může uhnout, protože ona se na prvním rande zásadně nelíbá a kvůli vám své zásady měnit nebude. Chtěli byste snad diktátorku, se kterou se těžko dohodnete na kompromisu?"

Hned bych jí neodsuzoval když uhne.
Výborný článek.

August 6, 2008 at 12:44 AM

Díky.

Jde o to, že cílem je slečna Správná s kladným osobním zájmem. Tzn. že jí budu i fyzicky přitahovat. Tedy, polibek se mnou je pro ni příjemná věc, které nemá důvod se vyhýbat. Dokonce jí nic nestojí - i riziko odmítnutí podstupuji já.

Odmítne-li na konci prvního rande polibek, ačkoliv o mne má kladný osobní zájem, je tam něco v její povaze, co má přednost před osobním zájmem. Tedy není Správná. Konkrétní nesplňuje podmínky "Flexible & Giver" z The System [2].

Samozřejmě můžeme uvažovat okrajové podmínky jako svěží dech po cibuli (což bych věděl a nešel pro polibek), nebo není na sex (chci ji vůbec?), atd.

August 6, 2008 at 12:26 PM

Ad Ondra: Takových bylo, co říkaly, že se na prvním rande zásadně nelíbají a všechny do jedné se líbaly :-). Můj poznatek je, že potom její zájem vyletí o desítky bodů nahoru, protože pro holky které se nikdy na prvním rande nelíbají je ten kdo to s nimi zvládne pan výjimečný ;-)!

Ad SomeOneCZ: při psaní článku jsem hodně experimentoval, a to o té cibuli není pravda. Kdybys viděl, co jsem prováděl,abych si to ztížil, protože to šlo až moc lehce ... . Slečna, zavilá nekuřačka si vzala žvýkačku, já jsem si v klidu zapálil a stejně to šlo ;-). Atd. .. .

August 7, 2008 at 1:36 AM

Je to tak. Aneb viz článek: "Některé vám ochotně prozradí, že na takovýchto místech se líbat nebudou. Jsou-li flexibilní a mají-li kladný zájem, budou."

Uhnutí je odmítnutí/nízký zájem, řečičky "já se na prvním rande nelíbám" jsou test (nejsou-li doprovázeny řečí těla, která mluví pro první variantu). Říká, že se nelíbá (a tím se myslí minulá rande), ne že se nebude líbat. Polibek je pak úspěšné absolvování testu (na obou stranách).

Uchvacuje ji prožitek momentu, kdy jí chlap, o něhož má zájem, ukáže, že se nebojí pro to jít a risknout odmítnutí. Které nebude, má-li to s dotyčnou budoucnost.

Cibule a spol? :-))

August 7, 2008 at 7:01 PM

Cibule a spol? :-))

Česnek, nevyčištěný zuby po pařbě a tak ;-). Ale po tý pařbě už jsem se trošku styděl i já, nechtěl jsem na slečnu moc dýchat :-))).

August 8, 2008 at 7:09 AM

Co kdyz zajem ma, ale stydi se (takovej ten plachej typ holky), - uhne i kdyz by se libat chela.

March 23, 2009 at 11:55 PM

A kolik jí má být?

March 24, 2009 at 10:13 AM

Skvělý článkek! Doufám,že můj koment nebude moc off-topic :).

Když tedy proběhne první bezdotykové rande, ale nakonec se nechá políbit, jak bys pokračoval dál na příštím rande? Už se jí hned od začátku dotýkat nebo opět nechat ji se snažit?

May 30, 2009 at 3:33 PM

Díky.

Na prvním rande jsi nastavil spodní limit, který musíš překročit - tj. alespoň jeden polibek a nějaký další dotek. A zároveň jsi nastavil i horní limit tím, že jsi čekal až na konec rande.

Či-li, na druhém rande přijde test, jak moc je Ti příjemné se jí dotýkat, dát si zmrzlinu ze stejného kopečku, atd. Nejde o to, mít na ní ruce, co to půjde, ale chovat se v situacích, kdy se dotýkáte, přirozeně a neutíkat z nich. Spíše je lehce prodlužovat. Některé budou v tomhle směru pasivní, některé aktivní a takové situace budou samy vytvářet, aby viděly. Ty aktivnější udělají třeba i právě zmíněnou fintu ze zmrzlinou.

A někdy dál, v závislosti na četnosti doteků, taky bude chtít vidět, že jí dokážeš dát pusu i dřív než na konci rande. Další věc je držení se za ruce. Chtějí to, ale ne příliš brzy. Zase musíš sledovat její reakce, jak se k Tobě má. Čím aktivnější na minulém rande byla, tím "odvážnější" očekávání bude mít .

V každém případě jí ale musíš nechat nějaký prostor, ať se sama snaží.

Tak nevím, jestli jsem tu nezačal popisovat věc, kterou mám v hlavě za samozřejmou, myslím si, že je to většině jasné a přitom by to chtělo článek... ?

June 1, 2009 at 10:47 AM

Díky za odpověď,

zvláštní, že něco takového jsem i očekával, že napíšeš (jako bys mi četl myšlenky, tedy až na tu zmrzlinu :p).

Popravdě řečeno jsem podobný dotaz na Tebe četl na svadeni.cz, a jistý Michal (jeho názory byly mnohdy podobné s Tvými) tam odpověděl něco ve smyslu, ať ji na začátku druhého rande dá hned polibek a chytne za ruku... no a zdálo se mi to trochu moc hrr.

Pokusim se najit presny znění, ale zatim to nevypadá :)

Johnny

June 2, 2009 at 5:44 PM

Jj, ačkoliv ne vždy stejnými slovy, řada lidí uvádí, co jsem napsal ve svých článcích a komentářích.

Není poprvé, co někdo popisoval pozitivní zkušenosti s "hrr taktikou". Vedle Michala se ani generalissimuss nedržel zpátky, naopak byl ještě odvážnější a prošlo mu to. Jenže, kam ten spěch? Když jí na druhém rande dáš pusu až někdy v jeho průběhu při vhodné příležitosti, je vidět, že s ní nejsi kvůli sexu, i když se Ti evidentně líbí. Slušné, chytré dívky na to slyší a je to i styl, který mě osobně vyhovuje. A navíc jí tím dáš i prostor, ať se snaží. Třeba Ti pusu úvodem dá sama:-) Je to stejný princip jako s "vyhodnocením" rande. Teprve až když jí dá člověk prostor, může sama první povědět, že se jí líbilo. Navíc to poskytuje další informace o jejím zájmu.

Ohledně kopečku, jsem docela zvědavý, jak rychle se dozvíme o fintě ala kopeček zmrzliny i odjinud:-)

June 3, 2009 at 9:03 AM

Jak je to tedy vlastně s tou zmrzlinou? Když si dáte ze stejného kopečku, tak se přece fyzicky nedotýkáte ne? Leda byste oba lízali naráz:)

Jinak co se týče případného článku na toto téma, tak si myslím, že by si z něho něco odneslo více lidí než jen já a tamten dotazovatel, ale je to na Tobě;)

Ten samý, co předtím

June 6, 2009 at 4:56 PM

Nejde o dotek, ale o to, že přitom slízneš i její sliny. Jestli zaváháš u tohodle, má se potom co těšit na orální sex, až zvlhne?

OK, teď jsou ve frontě 4 články k vydání před prázdninami a někdy po nich by mohl vyjít.

June 8, 2009 at 10:53 AM

Jsem mel rande se slecnou a na uvod prvniho randete jsem necekal, ze bych ji daval pusu - pocital jsem az s koncem...A ona se tak ke me postavila a evidentne si sla pro pusu, jenomze me to v tu chvili vyvedlo lehce z miry, tak ona potom nastavila tvar, tak jsem ji polibil na tvar :-) Ale jak se zachovat v teto situaci? To nemuzu odhadnout jestli bude chtit hned na uvod pusu ci ne...
A na konci uz jsem ji polibil klasicky :-)

June 12, 2009 at 8:05 PM

Když bude opět nastavovat tvář, tak ji chce:-) Sklony to příliš řešit jsou dobré jen tak dlouho, dokud si nad nimi dokážeš udržet nadhled. Prostě jí dej na začátku pusu a je to.

June 16, 2009 at 7:45 PM

Přišlo poštou od Martina:

Ahoj!

Vím, že toho máš asi dost, ale zaujala mě věta z článku o polibku: A také, za určitých okolností, vás některé slečny nechají sáhnout, ale líbat se nebudou.
Mohl bys to, prosím, trošku rozebrat?

No, možná bych se zeptal rovnou na názor. Mám dlouho kámošku, je fakt super. Nikdy jsem se on nic nepokoušel, oba jsme měli svůj život. Já jsem teď po čase zase volný a ona mi začla psát docela zajímavé SMS. Bral jsem to jako srandu, tak jsem to s ní hrál přes SMS prostě dál. Na poslední akci se to trošku zvrhlo a při tanci mě ojela snad všude, do práce jsem si musel vzít košili, aby nebyly vidět ty cucfleky na krku. Když jsem jí pak ale vedl domů, tak se políbit nenechala.

Díky za názor,
Martin

October 5, 2009 at 11:30 AM

Ahoj,

jako odpověď jsem rozšířil závěr sekce "Je připravena na polibek?".

Škoda, že si nemůžu vzpomenout na URL, ale na jednom blogu byla zpověď z druhé strany na tohle téma - vyfikla se, namalovala, dala si do kabelky kondom a odešla na večeři s kamarádem, se kterým se ten večer chtěla vyspat. A nic víc po něm nechtěla.

Neztrácej v takových situacích hlavu tím, že bys své vzrušení interpretoval jako myšlenku, že by chtěla i něco víc. Nebo, že jsi jí svým postupem učaroval natolik, že z Tebe ztrácí hlavu a takhle se to projevuje. Normální ženě záleží na tom, jestli na ní partner vidí i něco víc než jen svoje vzrušení.

October 5, 2009 at 11:59 AM

Slečna se se mnou celé rande evidentně dobře bavila, jen když jsem ji vyprovázel na vlak tak mi už přišla být chladnější. Aniž bych to tu četl, tak jsem udělal všchno jak tu SomeoneCZ píše, letmý polibek na ústa těsně předtím než nastoupila do vlaku a jednoslové rozloučení. Slečna bez problémů opětovala, to znamená, že by měla mít kladný zájem. Ale na další schůzku už nešla, kde mohl být problém?

January 19, 2010 at 10:34 AM

Je to drsné, ale slečna ten večer nemusela mít nic lepšího na práci. Nebo si dodatečně mohla v hlavě přebrat něco z vašeho rozhovoru a dospět k názoru, že se k sobě nehodíte. Nebo zrovna jenom neměla čas, když jsi ji zval.

Když budeme hledat, vždycky se najdou takovéhle těžko ověřitelné důvody. Podstatné je, že jsi udělal vše správně.

Zkus ji cca za týden pozvat ještě jednou a uvidíš.

January 19, 2010 at 3:37 PM

Takže když po rande nastaví tvář je to konečná?

May 16, 2012 at 8:04 PM

A proč by měla uhnout na polibek muži, který se jí líbí a je jí sympatický? Nemá-li např. opar, pak nemá důvod.

Ale i kdybys nakrásně potkal slečnu, která se z nějakého důvodu nechce líbat, ačkoliv se jí líbíš, pak ze svého zájmu o Tebe Ti vysvětlí, o co jde. Ale spíš to raději vydrží.

Šance, že Ti normální slečna uhne na polibek, ačkoliv se jí líbíš, jsou prakticky zanedbatelné. Proto je výhodnější začít se zajímat o jinou. Ženy totiž uhýbají na polibek z důvodů, na kterých zkrátka nelze budovat dlouhodobý vztah - např. nedostatečná fyzická přitažlivost.

May 17, 2012 at 11:49 AM

Tak nedávno se mi stalo, že při loučení po jedné akci taky nastavila jen tvář. Při odchodu jsem se tam s kamarádem ještě na minutku zasek. Znovu se tam objevila, to jsem jí jen řekl, že už vážně jdu ahoj, na to odpověděla "A pusu?" a dala mi normální. Kdybych býval odešel hned, tak bych si asi řek, že to je passé.
No a ještě vzpomínám taky na případ uhnutí a později byl sex, ale o tom jsi se v článku zmínil. No a teď uhnutí naposled na jednom rande.
Možná bude i problém v provedení, moc té romantiky jsem do toho nedal, neobjal jsem okolo pasu a né tak hezky pomalu jak to asi myslíš. Prostě mi k průběhu rande, kdy jsem byl dá se říct rezervovanější nesedl najednou takový až moc romantický polibek.

May 17, 2012 at 4:25 PM

Aha, takže se v podstatě ptáš, jestli když uděláš chybu (která má za následek snížení zájmu, ale nedostane se pod nulu), tak jestli se to dá ještě zachránit. Dá, ale... nezapomínej na okrajové podmínky, řečeno matematicky.

O čem tu minutu přemýšlela? O tom, jestli je jí příjemné se s Tebou líbat, o tom by neměla přemýšlet. To by měla "vědět", i když jste se ještě nelíbali. Když totiž musíš přemýšlet o tom, jestli máš o někoho zájem, tak ho zřejmě mít nebudeš. A součástí osobního zájmu je i fyzická přitažlivost. Proto by o příjemnosti polibku s Tebou neměla přemýšlet.

Jestli jsi to zkazil ale i tak Ti pak sama dala pusu na pusu, tak uvidíš na dalším rande, bude-li. Ale jestli o tom přemýšlí, tak je něco špatně.

May 18, 2012 at 10:24 AM

Ta jak minutu přemýšlela, to byl jen takový příklad, jako naděje, že to nemusí být vždy konečná. Nebylo to rande ve dvou, jen takový flirt na jedné akci, asi by i z toho něco mohlo být, když mě po pár dnech sama vyhledala a několikrát kontaktovala na jedné sociální síti, ale nemám zájem. Tam btw to provedení bylo dobré, pomalé, vřelé s obejmutím, ale možná jsem sám špatně zamířil:D, tak se přihlásila o nápravu.
To "laxnější" provedení plibku, které bylo konzistentní s mým chováním na rande bylo teď naposledy u jiné, a nedopadlo to dobře, ale o tu už taky nemám zájem.

Spíš se chci zeptat jestli ta chladnější verze provedení je opravdu tak zásadní chyba, kvůli které uhne, i když by v případě jiného provedení neuhla? Nebo na provedení zase až tak nezáleží?
A s tím související dotaz jestli je normální při nijak skvělém, spíš neutrálním průběhu rande, kdy neprojevuju moc zájmu najednou otočit o 180° a střihnout takovouhle romantickou pusu?

May 18, 2012 at 3:36 PM

Ano, naděje umírá poslední. Jenže mnohdy jako zombie přežívá i reálně poslední šanci na úspěch, čímž dokáže způsobit i nemalé škody - viz např. Sunk-Cost fallacy.

V době, kdy uhýbá, se vyhýbá polibku, který ještě nebyl proveden. Tedy neuhýbá kvůli jeho provedení, ale kvůli tomu, že se nechce líbat z jiného důvodu - např. nedostatečná fyzická přitažlivost.

Romantické rande a pokažená pusa se dá ještě připsat na úkor např. nervozitě. Ale chladné rande a romantická pusa vede k závěru, že byla nahraná a žádné vysvětlení normální reakcí se nenabízí.

May 22, 2012 at 2:06 PM

Jaké nemalé škody? :-O
Odkaz je nefunkční.

Takže co by jsi poradil, na chladném rande, nechat pusu na druhé (bude-li), nebo dát neromantickou?

May 26, 2012 at 4:48 PM

Kupříkladu, když nejsi schopen reálně vyhodnotit situaci. Např. když jsi do něčeho investoval svůj čas, námahu a peníze, ale nechceš toho nechat, protože už už už to se musí podařit. Jenže úspěch pořád o kousek utíká a tak do toho stále dál cpeš čas, námahu a peníze. Viz teď už snad fuknční odkaz.

Příkladem, budou se Ti líbit holky, ale nebudeš vědět, co jim říci. Tak se podíváš na Internetu na články zadarmo. Něco z nich zkusíš a získáš dojem, že se Tvoje situace trochu zlepšila. Ale pořád budeš mít problém z holky dostat skutečné telefonní číslo. Tak vytáhneš z kapsy pár stovek a koupíš si nějakou pseudovědeckou knížku, o které se na přebalu říká, že Tě naučí co na Internetu nenajdeš. Typicky to budou polopravdy a vágní tvrzení, na které lze napasovat všechno. Ale to nevíš, a tak s ní oslovuješ holky dál. A protože se učíš ze svých zkušeností, jako každý normální člověk, tak sem tam jdeš na rande. Což mylně připisuje na vrub knížky, ne svému intelektu.

Jenže jak jde čas, Tvůj intelekt najednou počítá slečny, se kterými jsi byl alespoň na dvou rande. A protože je matematika neúprosná, docházíš k závěru, že se očekáváný výsledek stále nedostavil. Třeba právě v téhle fázi jsi zjistil, že dost často uhýbají na polibek. Subjektivně však věříš tomu, že Tě Tvoj dosavadní kroky přibližují k cíli. A tak jdeš, a zaplatíš si kurz svádění v hodnotě několika tisíc. Tam se třeba dozvíš o neuro-lingvistickém programování. S vyhecovaným sebevědomím jsi opět získal pár čísel někde v noci na baru a teď už cítíš úspěch na krajíčku. Tak zase vytáhneš pár tisíc a koupíš si kurs NLP.

A tak to celé může pokračovat dál, aniž se kdy dočkáš kýženého výsledku...

Celý příklad je pochopitelně modelový, aby jednoduše ukázal, že je třeba si umět včas přiznat prohru. Než to bude ještě horší. Ostatně, tohle neplatí jenom pro vztahy. Tam to jenom není tak bolestně zjevné, jako např. u závislosti hráčů automatů.

Ohledně rande, je-li chladné z Tvé strany. Tak ji nedávej. Když Tě to s ní nebaví, proč bys ji měl chtít ještě vidět?

Je-li rande chladné z její strany, tak jí pusu dej a uvidíš. Když Ti uhne, řekni si, že příště potkáš jinou, pro Tebe lepší. Ale neuvrtávej se do falešných nadějí, že by příště neuhnula. Viz předchozí komentáře, opravdu to není dobrý nápad. To bys taky mohl dělat do nekonečna. Např. se zlatokopkou, kterou bys vodil na večeře, víno, do kina a vůbec se jí staral o zábavní program, aniž bys u ní měl reálnou šanci.

June 4, 2012 at 3:20 PM

Ahoj. Za prvé díky za pěkný článek. Bohužel ve mně zanechal obavy, zda jsem něco nepokazil. Seznámil jsem se s dívkou na internetu. Nějakou dobu jsme si psali a domluvili jsme si první schůzku. Vše proběhlo v pořádku. Vzhledem k tomu, že jsme se viděli poprvé, že nám není 18 (je nám 25-30) a že mi to nepřišlo vhodné, ani to není můj styl (jsem spíše zdrženlivější a stydlivější), tak na pusu nedošlo. Druhá schůzka byla ještě lepší. Strávili jsme hezké odpoledne, povídali si, smáli se. Nakonec jsem jí doprovodil domů a nemohl jsem se rozhodnout, co udělat. Ona je hrozně fajn a moc se mi líbí, nechci ale nic uspěchat, protože mi na ní už teď moc záleží. Rozhodoval jsem se, zda jí dát na rozloučenou polibek, nebo ne. Na chvilku jsem si byl skoro jistý, že nastal správný okamžik a jako by na to čekala, ale pak hned jsem se zalekl, abych to neuspěchal a nevyplašil ji. Takže jsme se jen rozloučili a jel jsem domů. Teď si zpětně říkám, zda to nebyla chyba. Zda jsem se v tom krátkém okamžiku prostě neměl pochlapit a risknout to. Naštěstí to vypadá, že má o mně zájem, protože jsme se hned domluvili na další schůzce. Bohužel asi nebudeme na té schůzce mít takovou dobrou příležitost o samotě. Myslíte si, že bych měl i přesto zkusit polibek? Přece jen už to bude třetí rande a možná bude už něco očekávat. Na druhou stranu nevím, zda to riskovat za každou cenu, když nebude třeba vhodná chvilka. Jde mi o to vyjádřit, že mi na ní záleží, ale nechci jí přivést do nepříjemné situace nebo jí vyplašit. Předem díky za radu.

January 14, 2013 at 12:09 AM

Ahoj a díky. Nevím, jak jste už mezitím pokročili a jak moc je dotyčná plachá, atd. Tak to napíšu takhle: normální ženskou pokusem o polibek nevyděsís (jestli nevypadáš jako Freddie z ElmStreet? ;)

Aneb, byla to chyba, že jsi vyměkl a nezkusil jsi ji políbit. Ženu si neudržíš bez toho, aniž bys riskoval odmítnutí.

Až jednou budeš mít dlouhodobý vztah, tak se určitě dostaneš do nejedné situace, kdy nebudeš s něčím souhlasit. A buď budeš na všechno kývat jako houpací koník, a budeš pak nespokojený a ona si na Tebe zvykne kašlat, anebo se naučíš být chlap. A tohle začíná tím, že riskneš odmítnutí pokusem o polibek.

Otázka, je proč jsi zdženlivější. Jestli je to nedostatkem zkušeností, nebo je to závažnější. Ale i normální, slušnou holku je možné dostat do postele už na třetím rande. Neříkám, že je to tak vždy správně, ale uvědom si na tom, že pusu jsi měl dát už na prvním rande. Kdybys to udělal, měl bys teď klid. Buď už bys lovil jinou, které se fyzicky líbíš, aneb bys byl s touhle a bez takovýhle starostí.

January 17, 2013 at 10:49 AM

Ahoj, moc díky za odpověď. Tak nějak jsem tušil, že to byla z mojí strany chyba. Jako Freddie nevypadám, v tom by neměl být problém, jsem tak nějak normální :) Samozřejmě nevím, do jaké míry jsem pro ní přitažlivý fyzicky, ale říkám si, že by asi nekývla na další schůzky, kdyby cítila nějaké antipatie.

Zdrženlivější jsem asi z obou důvodů. Částečně z nezkušenosti a částečně jednoduše povahou. Prostě bych jí nerad vyplašil. Upřímně mi nejde o to, abychom se po třetím rande vyspali, to ani není něco, co by pro mě bylo přirozené. Mám pocit, že by z toho mohl být dlouhodobější vztah, a proto nechci nic uspěchat. Záleží mi na ní. Je mi s ní moc fajn, ale zatím si nejsem jistý, zda to tak cítí i ona, nebo zda jen čeká, co z toho bude, co udělám...

Od té doby jsme se zatím neviděli, je to pár dnů. Jsme normálně v kontaktu. Teprve si budeme třetí schůzku domlouvat. Z tvé odpovědi chápu, že už není na co čekat (pouze na vhodný okamžik) a na třetí schůzce jí prostě tu pusu dát. Ono to nějak dopadne, doufám, že v pohodě. Tak ještě jednou dík za radu.

January 17, 2013 at 5:17 PM

Post a Comment