Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Deset osobních poznámek k profesionálnímu svádění  

Posted by SomeoneCZ in

Myšlenka, že i k úspěchu u žen můžete zvolit efektivnější metodu, než je cesta vlastních pokusů a omylů, je správná. Jen se mi zcela nepozdává to, co v jejím jménu dělají ti milí lidičkové, kteří berou peníze za její realizaci – zdánlivou, či skutečnou? Také už vás napadlo, vypsat si pár zajímavých věcí, které vám vykládají a se kterými jste se u jejich učení setkali, ale bez těch řečí okolo? Jen s vlastními poznámkami, co vás u toho napadá?


  1. RejpalŽijeme ve složité době, kdy mnoho mužů neví, jak se správně zachovat v klíčových situacích s ženou. Je důležité, abyste si tento problém přiznali. Jen tak vám můžeme pomoci najít cestu, jak se stát úspěšnějším.

    Souhlasíte? Já tedy rozhodně ne. Vždyť jsou to jenom vágní tvrzení, která se pouze zdají být pravdivá díky Forerově efektu!


  2. Zruší si jen tak 3 rande po sobě a bez protinávrhu? Dejte jí ultimátum. Jak ultimátum něco vyřeší, zejména u ženy, která na mě kašle?


  3. Nezařezává do latě? No, tak balte jiné a klidně i před ní. Jen ať vidí, že se na ni nemusíte spoléhat. A jestli nepochopí ani tohle, tak to je opravdu blbá:-)


  4. Sexy SněhurkaVrcholem je sbalit nadměrně obletované ženy, které jsou najímány pro svůj vzhled. Např. striptérky, společnice, ký to krásný eufemismus, a tanečnice – a nezdá se mi, že by šlo o mistrovství světa ve valčíku. Už jste četli tenhle článek s názvem Děvka?

    Jak si mohou studenti na praxi v rámci kurzu ověřit, že jí nikdo nezaplatil, aby k nim byla alespoň trochu milá, ne-li i více vstřícná?


  5. Vy jim na začátku dáte šanci, protože to opravdu funguje. Že jste zoufalí z kopaček, anebo z dlouhodobého neúspěchu u žen, a oni vám slibují, co zrovna chcete slyšet, tak to s tím určitě nemá co dělat?


  6. Vy jim v dlouhodobé perspektivě věříte, protože to opravdu funguje. Že se dostanete do kolektivu, kde se soustavně propaguje, že to funguje a jiný názor to má, slušně řečeno, nelehké, tak to s tím určitě nemá co dělat? Viz Milieu Control [144].

    Myslíte si, že je pro každého jednoduché vyslovit pochyby v lidi, kteří jim v nouzi nabídli pomocnou ruku, ať už pro to skutečné motivy byly jakékoliv?


  7. Cokoliv vám řeknou, je buď nepostradatelné, esenciální, důležité, nebo vám to alespoň hodně pomůže. Či-li samá fakta a nic jiného než pravda? K učení profíků existuje několik závažných námitek – např. viz tento seznam. Jak to, že pocit mám, že na komunitních fórech virtuálně neexistují?


  8. Je dávno známo, že existují techniky, jak úspěšně předstírat chování přirozeně úspěšného jedince – ať už si ho nadefinujete jakkoliv. Ale protože je evidentní, že to jde jen tak dlouho, dokud znáte příslušný fígl pro konkrétní situaci, začíná to být o vašem vnitřním já. Jací jste doopravdy uvnitř, zda žijete v harmonii sami se sebou, zda jste otevřeli svou mysl novému poznání, atd. A tady se každý musí najít sám. Alias uvěřit?

    Osobně totiž neznám systém víry, kde by tento evergreen nebyl nějakým způsobem použit ke zdůvodnění toho, pro co ve skutečnosti nemají důkaz. Samozřejmě myslím důkaz uznatelný i po nezávislém posouzení, který by nedělal z korelace příčinu. Že v komunitě věrných existuje alespoň jeden takový důkaz, o tom žádná.


  9. Když se některým daří sbalit ženu za použití některé techniky, je to bráno jako důkaz, že technika funguje. Když se ale jiným s přesně tím samým postupem nedaří, ještě jsem neviděl, aby to věrným stačilo jako důvod k pochybám. Vždy se našlo nějaké post-hoc vysvětlení. Selektivní důkaz, řekl bych. Z logiky je totiž naprosto jasné, že za úspěchem stojí ještě něco jiného, co daná technika nepokrývá. Jako kdyby nepoužívali Occamovu břitvu a raději vymýšleli různě složitá zdůvodnění?


  10.  

Máte-li víru v reálnost svých úspěchů,
pak je nemusíte mít doopravdy,
abyste byli spokojení.

StydlínJe otázkou zda jejich typický příznivec ve skutečnosti jenom nehledá pocit jistoty, který by mu umožnil přestat se bát odmítnutí, začít si více věřit. K úspěchu u žen je to klíčové a může to být i efekt iracionální víry. Nebo možná jenom chce patřit do nějakého spolku vyvolených. Víc bych v tom raději nehledal, protože pak bychom se na jejich postupy museli podívat z pozice vědecké metody. A řekl bych, že to by pro ně dopadlo velmi tristně.


Mimochodem, máte-li se cítit dobře díky adoptované víře ve svět, jakým ve skutečnosti není, nemyslím si, že je to v pořádku.

Obrázek: Rejpal, sexy Sněhurka a Stydlín

This entry was posted on Monday, June 29, 2009 at 11:15 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 komentářů

ad1) potrebuji oslovit potencialni klienty, byznys jako kazdy jiny, zcela v poradku.

ad2) nevim jestli nekdo uci neco jineho, ale takova by svoje cislo v mem mobilu uz davno nemela

ad3) tady zalezi, co clovek od vztahu chce, jestli chce konkretne ji na dlouhodoby vztah, nebo nema problem ji za chvili vymenit. Kazdopadne balit jine pred ni aby zarlila svedci o nejistote a psychicke nevyrovnanosti.

ad4) pro nekoho je vrcholem najit si spriznenou dusi se kterou stravi zbytek zivota, pro nekoho jit do trojky s dvema stripterkama, atd. - ryze individualni.
Btw co ma spolecneho clanek o devkach s barmankami/hosteskami/tenecnicemi? (clanek se tyka prostitutek jako povolani, ne promiskuity)

ad5) jinymi slovy nabidka a poptavka (ovlivnena reklamou).

ad6) jo verit je potreba, budu verit jim, oni mi reknou, "ty na to mas, dokazes to", verim jim, takze verim v sebe, coz je naprosto nezbytny zaklad

ad7) ve skutecnosti je vetsina informaci nadbytecnych, zanedbatelnych, ci alespon pro me v me konkretni situaci a urovni nevhodnych. Ale zase - je to byznys, zcela prirozene budou svuj produkt vychvalovat a nafukovat ho.

ad8) uz nekolik let je v pickupu in "natural game" tj. zadne predstirani, ale byt sam sebou. Btw mnoho guru v soucasne dobe uci spis life-managment nez pickup jako takovy.

ad9) Kazda technika funguje! Holku jde sbalit uplne na cokoli a pokud se to nekomu nepovedlo, tak asi udelal neco spatne.

ad10) pojem "typický příznivec" mi prijde dost zavadejici - kazdy hleda v pickupu neco jineho, nekdo si chce najit pritelkyni, nekdo chce vic sexu s hezcimi holkami, nekdo uz nechce byt nadale asocial, nekdo chce zlepsit sve komunikacni schopnosti kvuli pracovni kariere, atd.
A mit v hlave srovnano co vlastne chci, povazuji take za zadkladni predpoklad pro mozny uspech.

July 2, 2009 at 1:12 PM

ad 1) Jako bys nedělal rozdíl mezi alternativním léčitelem a lékařem. Už jsi zkusil léčit zápal plic placebo efektem?

ad 2) Souhlas. Např. strana 107 v knize "Jak sbalit ženu":

Nesmíte dávat najevo skutečný žal či zklamání, když zruší nebo odloží schůzku. Pokud to udělá jednou dvakrát, stačí bez emocí odpovědět: "Dobře, chápu, přizpůsobím se, to se stává." Potřetí se už ohraďte "tento způsob domluvy se mi nelíbí" a stanovte jasné ultimátum, které dodržíte.


ad 3) Souhlas, i když já bych to neudělal, ani kdybych ji chtěl jen na jednu noc.

ad 4) Pokud se podíváme do článku, tak tam není ani ň o barmankách, hosteskách (není-li to ovšem další eufemismus) a tanečnicích obecně. Odkazovaný článek dělá sondu do života těch, které jsem v článku zmínil a podle mého to docela pěkně kontrastuje s tvrzením o vrcholových úspěších.

ad 5) A uvědomuješ si, že když se člověk nachází v emoční tísni, tak je velmi snadno ovlivnitelný?

ad 6) V Tebou popsaném případě ovšem slepě věříš, neb víra Tvá se neopírá o fakta s možností nezávislého ověření, ale o to, co Ti řeknou. Slyšel jsi někdy např. o Stanfordském vězeňském experimentu, co se s lidmi stane, když jim dáš nad sebou takovou moc?

ad 7) Jako kdybys právě vlastními slovy docela výstižně popsal pseudovědu.

ad 8) No, a začátkem osmého bodu se to dokonce píše a text pak ještě pokračuje...

ad 9) Tak to jsi mě jako pickuper dost zásadně překvapil, až nechápu, proč se potom tedy celé SD.cz snaží nebýt wbAFC? Protože jestli ji jde sbalit na cokoliv, tak už vůbec nechápu, proč se něco učíte a proč je potom tolik singlů.

ad 10) A když u Tebou vyjmenovaných možností vypíchneš společného jmenovatele, tak dostaneš co? ;-)

July 2, 2009 at 3:29 PM

Podle mého názoru si kolem sebe většina sváděčů dělá kult osobnosti, což jim náramně lechtá ego (muž chce být díky testosteronu vůdce). To jim zpětnovazebně poskytuje dost sebevědomí v dalším jednání se ženami a jakmile se dostanou do nějakého stádia, už nemusí nic dokazovat.
Ano, souhlasím s autorem, že je to vlastně nabalovací řetězec, který vezme frustraci průměrného muže a přetvoří ji v naději a tu možná i v úspěch. Je to čistý obchod, nic jakože děláme lepší lidi, ale zaplatíte si a my vám ukážeme cestu.

Nicméně bych rozlišil kategorie - jsou zde lidé, kteří toho moc nedokázali a zakládají si agentury. Pak jsou tady ale lidé, kteří -dle mého osobního názoru- opravdu mají nastudováno a ověřeno v praxi a ti jsou schopni vytvořit smysluplné, konkrétní materiály, které skutečně pomohou. Příkladem budiž například StyleLife challenge, která podle mě může skutečně vezme jedince za ruku a postupně ho naučí nebát se kontaktu, komunikovat s lidmi, zbavit se obavy z odmítnutí a nakonec to završit úspěšným rande.

Mystery Method obsahuje hodně zmíněných vágních pasáží, které si člověk může vysvětlit podle sebe, nicméně také na nich může být něco pravdy. Samotný autor je ale pravděpodobně (alespoň podle knihy "The Game") emocionálně minimálně tak nestabilní, jako jeho průměrný, frustrovaný žák.

K námitce, proč se tito lidé nevyskytují na fórech bych poznamenal, že pokud vedou kurzy, věnují času něco, co vydělává víc peněz, než neustále dohadování se s začátečníky. Alias nebudu někomu něco říkat zadarmo, když za to můžu dostat zaplaceno, prostě know-how.

July 20, 2010 at 8:57 AM

V principu s Tebou souhlasím. Jenom bych k tomu měl dvě doplňující poznámky.

1. Ohledně Pickupu, já ho vidím jako obdobu léčitelství (CAM). Akorát namísto slibování vyléčení rakoviny slibuje možnost sbalit každou, kterou budu chtít. Bohužel, ale stejně jako v léčitelství, lze na méně náročnějších problémech v klientech vyvolat přesvědčení, že to funguje. A to i do takové míry, že tomu může uvěřit i sám léčitel - pochopitelně ne nezbytně.

2. Ohledně fóra, nepoukazuji na to, že začátečníci mohou mít stále ty samé dotazy, které se stávají otravnými, protože už byly zodpovězené a oni si odpovědi mohli najít. Poukazuji na to, že existují závažné otázky, na které jsem od nich nikdy neviděl konkrétní a relevantní odpověď. Ve srovnání v duchu předchozí poznámky, jako například homeopat není pomocí platných přírodních zákonů schopný vysvětlit, jak by měla po ředění ještě zůstat nějaká účinná látka.

July 25, 2010 at 6:18 PM

Post a Comment