Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Osobní otázky  

Posted by SomeoneCZ in

Osobní otázky

  • Měl jsi hodně žen?
  • Kdy jsi měl poslední vztah? Jak dlouho trval?
  • Co požaduješ od ženy?
  • Chceš rodinu? Děti?
  • Proč ses ještě neoženil?
  • Máš dům/chceš si pořídit dům?
  • Jsi si blízký se svou rodinou?

Dostat všechny tyhle otázky hned na prvním rande, utíkám pryč, protože bych tušil manipulátorku-zlatokopku. Ale co když je na vašich rande dostanete postupně? A co když jich bude víc? Nejlepší je analyticky přemýšlet s chladnou hlavou. Sledujete, co se o vás tazatelka svými otázkami dozvídá. To vám totiž prozradí její priority, potažmo úmysly, které s vámi má.

Dokážete-li si včas uvědomit, kam svými otázkami směřuje,
můžete ovlivnit výsledek jejího experimentu.

Pochopitelně je lepší samostatně uvažovat, nežli mít naučenou jednu univerzální odpovědět ke každé možné otázce, a tu pak papouškovat bez ohledu na okolnosti. Proto jsou následující odpovědi spíše analýzou, abyste měli inspiraci, jak uvažovat.

Měl jsi hodně žen?

Chtěli byste vědět, a tím myslím doopravdy vědět, že vaše vyvolená spala s celým fotbalovým mužstvem? Asi ne, že? Takže bude patrně nejlepší předpokládat, že ani vaše vyvolená doma nebude chtít mít "holku do větru". Jinými slovy, musíte přijít s nějakým přijatelným číslem – aby člověk nebyl za "holku do větru", ani za jelito v posteli. Ještě jinými slovy, s pravdou na tuhle otázku rozumně odpovíte jen stěží.

Rozumný přístup je tuhle otázku změnit na otázku, kolik vážných známostí jste měli. Na tu se totiž dá odpovědět, s kolika ženami jste si dokázali představit společnou domácnost, případně mít děti. Pochopitelně, co je pro vás takhle vážná známost, to musíte uzpůsobit vašemu věku. Asi by totiž vypadalo poněkud divně, kdyby např. 16 letý chlapec začal vykládat něco o tom, s kolika ženami už plánoval děti;)

Každopádně, správná odpověď, po takové transformaci, jsou dvě. Tři jsou zkrátka moc, jedna zase málo. Takže dvě. A nechcete už o nich mluvit, protože se nehodláte rýpat v rozchodu, který jste si už jednou prožili. To kdyby vám dala otázku, proč jste se rozešli. Ostatně, nejspíš to bude asi pravda? ;-)

Kdy jsi měl poslední vztah? Jak dlouho trval?

Takové osobní otázky nepadají náhodou. Nevěřte tomu. Konkrétně touhle se dají zjistit tři věci:

  1. Zda nejste člověk, který se ihned po rozchodu vrhá do dalšího vztahu, aniž by se nejprve vyrovnal s minulostí.
  2. Zda nejste člověk, kterého v životě žádná nechtěla na dlouhodobý vztah (a proč? – začne zjišťovat hned vzápětí).
  3. Zda už nejste tak zoufalí z toho, že vás jiná nechce, že jdete s tazatelkou na rande i proto, že jste už dlouho žádné rande neměli.

Takže vám nezbývá než odpovědět podobně jako na předchozí otázku. Vážný vztah jste už měli, po rozchodu jste si dali pauzu… no, a zatím jste měli pár rande, ale nechcete zase vztah za každou cenu.

Co požaduješ od ženy?

Rozumní lidé se shodnou na obecných věcech jako mít toho druhého rád, flexibilita, upřímnost, férové jednání, atd. To můžete odpovědět vždy. Na tohle zkrátka není důvod se ptát. Takže pokud se vás zeptá, pak bych byl na pozoru. Smrdí to totiž vypočítavou snahou dát do vztahu nezbytné minimum, nebude-li to ovšem na ni i tak moc, a přitom dostat co nejvíc. Prostě chování zlatokopky, která jde po výhodách bez zodpovědnosti.

Chceš rodinu? Děti?

Z různých technických příčin bude asi jenom mizivé množství těch, které nebudou chtít rodinu s dětmi, a přitom budou normální.

Proč ses ještě neoženil?

Zkrátka proto, že jste dosud nenašli tu pravou, se kterou by to vyšlo – pomíjím tedy fakt, že po přečtení příslušných zákonů ČR asi těžko najdete nějakou, reálně upotřebitelnou výhodu, kterou lze získat pouze sňatkem. Jste-li tedy normální, slušní pracující lidé, kteří dlouhodobě nežijí z dávek.

Jinak tuhle otázku spíš považujte za pobídnutí, ať se o sobě ještě víc rozpovídáte a tím o sobě vyzradíte další cenné informace. Mimochodem, takhle fungují vědmy, kartářky a jiné esoterické individua, ke kterým bych za zneužívání ColdReadingu neměl důvod být zrovna dvakrát laskavý;)

Věští-li mi někdo budoucnost, zásadně během výkladu neposkytuji zpětnou vazbu, protože to pak nemusím nikam chodit (abych takhle vyklopil fakta na stůl namísto věštkyně). Jsem-li na rande, prostě mlčím a omezím se na prohlášení, že tu skutečně pravou jsem ještě nepotkal.

Máš dům/chceš si pořídit dům?

Asi je zbytečné uvažovat, že by tazatelka mohla být profi-stavebníkem, který by ani omylem neinvestoval do domku z výhodné developerské nabídky, protože o tom ví své. Takže ano, každý by dal přednost pěknému domku před pobytem v králíkárně. Jinými slovy, tohle můžete odpovědět a pak si hned začněte dávat pozor, jestli se nebavíte se zlatokopkou, která takhle zjišťuje vaše finanční možnosti.

Ale i kdybyste se neptala zlatokopka, buďte zticha a uvědomte si jiné riziko. A sice riziko společné hypotéky, pokud byste na domek s pozemkem sami neměli. Už totiž dost párů skončilo i rozvodem, ale ze společného domu či bytu se už vyplatit nedokázali.

Jsi si blízký se svou rodinou?

To je také otázka postrádající smysl. Inteligentní člověk přece vědomě nepřizná, že je mamánek (je-li tedy), nebo že v rodině panují takové poměry, až o tom informují kriminální zprávy. Takže nelze odpovědět jinak, než že máte s rodinou úplně normální vztah. Pokud se ovšem nestalo něco závažného, kvůli čemu žijete sami a nechcete s nimi nic mít, a v čem se nevyplatí zatloukat. Jenže vysvětlování tímhle směrem ji poplaší. Ale jestli se tohle stalo, tak už nejspíš máte dávno vypracovanou potřebnou odpověď.

To děláš na rande s každou?

Sice nevím, co s ní děláte, ale odpověděl bych, že ne. Že jenom s ní. Jen pro ten řečnický důvod, že ona by mohla být tou výjimečnou, který vás získá.

Můžu přijít později, kdybych se zdržela?

Jestli se k vám několik měsíců, ale raději let, chová pěkně, a jsou pro to okolnosti, tak ano. Jinak ne. Jinak máte také své plány, které nebudete rušit jen proto, že vás chce nechat čekat. Zkrátka, jenom nesebevědomé individuum sebou nechá orat.

Máš u sebe kondom?

Je-li předehra je v plném proudu, pak ano. Jinak můžete rovnou říct, že jste buď "holka do větru", anebo zastydlý puberťák doufající, že už konečně zasune. Jinými slovy, např. na prvním rande se k tomuhle přizná jenom naivní blbec. Naproti tomu, člověk, který zná svou cenu, si ho ani nevezme, protože ještě ani neví, s kým na něj jde.

Dáš mi také svůj telefon?

Chcete-li ji ještě vidět, pak nelze odpovědět ne.

This entry was posted on Tuesday, August 13, 2013 at 5:25 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

8 komentářů

Dobrej článek, díky Someone.

August 13, 2013 at 7:54 PM

Tak mě ty otázky nějak připomínaj tenhle článek :D

http://psychologie.cz/nezapadas-do-sablony/

September 2, 2013 at 7:38 PM

Zajimalo by me, jak byste zhodnotil ST:DS9, Episode 6x20 - His way aka jeho zpusob z hledika TZ - je tam neco poucneho, nebo Vic je uplne vedle a takle to v realu nemuze vyjit?

September 9, 2013 at 11:53 PM

Jestli jsem tenhle díl viděl, tak si ho fakt nevybavuju. Každopádně buď u filmových scén opatrný - na rozdíl od reality bývají totiž romanticky přikrášlené.

September 11, 2013 at 8:15 PM


Chytré ženy volí slabší muže. Mají s nimi sladší život...

Silní samci jsou promiskuitní, nevážou se na jednu partnerku a nepečují o rodinu. Slabší si naopak přízně partnerky váží. Jsou schopni žít dlouhodobě v monogamii a postarat jak o partnerku, tak o potomstvo.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/chytre-zeny-voli-slabsi-muze-diq-/vztahy-sex.aspx?c=A131112_112113_vztahy-sex_jup

November 21, 2013 at 10:59 AM

Inu, klasický problém popularizace problému bez záměru danému fenoménu skutečně porozumět. Aneb, kde je definice slabého a silného samce? Nikde.

Trik je v tom, že tzv. silný samec nemusí být nutně promiskuitní. Také to může být muž, který má i jiné zájmy než uhánět cizí sukně. Takový je prostě rád za rodinné zázemí s tím, že má dost času na své zájmy. A jestli ho dotyčáná podvede, tak proč by s ní zůstával?

Takže jak na takovém případu vidíme, příslušná část článku by platila tehdy, kdyby se jeho termín silný samec rovnal termínu promiskuitní samec. Aneb po korekci už první věta potom říká:

Promiskuitní samec je promiskuitní - inu, ano. Ale takhle naformulované to už jaksi není dostatečně atraktivně novátorské sdělení...

...nevážou se na jednu rodinu... opět to samé

a nepečují o rodinu. - a hlavně v praxi nehledejme případy, kdy je to naopak;)

Prostě je to článek, který se snaží prezentovat senzační sdělení. Ale jak v něm začneme hledat fakta, je po senzaci.

November 27, 2013 at 11:44 AM

Jenom, jestli nejde spíš o pozitivní korelaci mezi výší testosteronu, silným tělem a promiskuitou (u zvířat i lidí)

November 27, 2013 at 1:33 PM

Ehm, odpovedet na tyhle otazky "spravne" nevyzaduje zase tak velkou intelugenci, ale odpovedet na ne uprimne a zaroven spravnymi slovy, tak to vyzaduje velkou odvahu i intelekt. (pokud mi tazatel neni lhostejny ci stalker/pokud to neni na prvnim rande.... To bych amozrejme take pouzila nicnerikajici a zbytecny slovni obrat) Ted pomijim ten fakt, ze vetsina lidi si radeji cely zivot neco nalhava nez aby se postavili pravde primo do oci.

April 22, 2014 at 5:53 PM

Post a Comment