Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Morálka  

Posted by SomeoneCZ in

Buďme upřímní – chcete vědět, jak sbalit holku a ne poslouchat moralizování vašeho jednání. Ale, jsou všechny ty kázání o morálce opravdu jenom ztrátou času, anebo ne?

Kdysi jsem četl Dunu Franka Herberta [4]. Vybavuji si kapitolu, kde Paul Atreides poprvé ve svém životě bojoval na život a na smrt. Samozřejmě, že vyhrál – jinak by to nemělo pokračování. Když zabil svého vyzyvatele, Jamise, jeho matka, lady Jessica, se ho hned zeptala, jaký je to skvělý pocit, někoho zabít. Chtěla se ujistit, že Paul nezačne zabíjet ostatní jenom proto, že je lepší bojovník. Bylo to kázání o morálce.

Tento materiál, The System [2] a Teorie zájmu [3] jsou zdrojem informací, které vám mohou poskytnou obrovskou převahu nad ostatními. Tyhle informace mění rovnováhu sil na bojišti, kterému říkáme svádění. Ovšem pokud jde o slečnu Správnou [3], zejména skvěle vypadající, nezískáte nad ní výraznou převahu – vaše síly budou vyrovnány. Ona je krasavice (alespoň ve vašich očích) a vy ji necháte, ať se o vás snaží [2, 3].

Jsou tací, kteří se rádi vychloubají, kolik jich měli, jak je dostali do postele hned při prvním setkání, atd. A vy přitom nemáte žádnou takovou historku, navzdory všem těm ohromujícím znalostem. Všichni víme, že slečna Správná s vámi nepůjde okamžitě do postele jenom proto, že už vás konečně potkala. Chvíli to potrvá a to z dost dobrého důvodu. Nemá morálku toulavé kočky a od vás očekává to samé. Ano, zní to hezky smysluplně a logicky. Ale jak se při tom cítíte?

Inteligentní gentleman se silnou vůli a morálkou ví, že dělá dobře, když se snaží pouze a jen o slečnu Správnou. Nerozhodí ho, když se nějaký ztracený případ vytahuje jako mlha z údolí nad jakousi rádodajkou. Pamatujte si, gentleman má sebedůvěru a proto nemá potřebu každému vykládat, že měl sex. On u toho byl – stejně jako ona. Takové vytahování není nic jiného než známka slabosti. Schválně, jaké ženě by stačil partner bez sebedůvěry? Já bych takovou raději nebral.

Nemá smysl, vysvětlovat ztracenému případu, jak se mýlí, protože on v prvé řadě nechce naslouchat. Ale někteří z vás ještě nejsou ztraceni. Chcete-li mít skvělý vztah, dávejte pečlivý pozor u následujícího textu. Jakmile vám ony zmíněné znalosti přejdou do krve, zažijete pocit drtivé převahy nad ostatními muži. Ale když se budete zabývat pouze slečnou Správnou, může se dostavit pocit, že nevyužíváte veškerý svůj potenciál. A to je právě bod zlomu – víte, že byste jinak mohli celkem snadno dostat do postele pěknou řádku žen. Ale za jakou cenu? Nezaplatíte ji hned – je to smlouva s ďáblem. Cenou bude vaše nejskvělejší budoucnost se slečnou Správnou. Když necháte ostatní, aby vás stáhly ke dnu, ztratíte dovednosti, které by vám udržely její kladný zájem (protože je nebudete muset používat). Mistr Yoda by řekl: "Sveden sexem mladý Skywalker je".

Někteří muži mají tendence přehlížet špatné vlastnosti slečny Nevhodné, či dokonce nízký zájem o ně samé. Vlastnosti slečny Správné s kladným zájmem vyhovují gentlemanovi se sebeúctou. S ženou si začnu, protože se mi líbí a vyhovuje mi povahou. Pokud ji nechám, ne proto, že není Správná, ale protože mi nevyhovuje a nemám zájem ve vztahu s ní pokračovat.

Žádná z nich nebyla sbalena jako cvičný cíl, nebo důkaz mému okolí o mých kvalitách. Jsou jenom ty, se kterými to nevyšlo, a současná, Správná partnerka.

Morálka vypovídá o osobnosti.


Obrázek: Paul Atreides v podání Aleca Newmana v minisérii Duna (2000)

This entry was posted on Sunday, November 4, 2007 at 2:03 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

15 komentářů

cekala bych, ze prvni reakce budou od kluku :), presto - me clanek potesil. Osobne neznam moc kluku, co by meli takoveto sebevedomi a musim rici, ze tim by si me velice rychle ziskali :)
radka

November 6, 2007 at 4:38 PM

Díky! Reakce chodí, ale u blogu většinou na e-mail.

November 7, 2007 at 5:43 PM

Motivací z diskuze Summer Girld byly přidány odstavce "Někteří muži mají tendence přehlížet" a "Žádná z nich nebyla sbalena".

September 1, 2008 at 7:04 PM

Termin radodajka vymysleli muzi aby jim spoutali radost ze sexu zen. Cely ten konstrukt, ze moralni je delat drahoty je spolecenska vec, ktera pretrvava z dob kdy zena byla spise majetkem. Zeny jsou stejne sexualni bytosti jako muzi a jejich stud za to ze sly do postele hned prvni noc neni dan geneticky, je dan spolecensky. Je to deformace ktere jsou zeny vystaveny zivotem ve spolecnosti. Googlete "Johnny Soporno"

June 30, 2009 at 5:58 AM

Á, Pickup Guru nám káže o psychologii, genetice, evoluční biologii a sociologii. Díky za snahu, ale jestli ho mám brát vážně, tak ať nejprve laskavě a konkrétně doloží, z čeho vycházel.

Namátkou, termín rádodajka klidně mohly vymyslet ženy, aby pomluvily sokyni, a do postele se nemusí hnát hned např. z obavy z pohlavní choroby, nebo neplánovaného těhotenství.

Mimochodem, dovedu si představit, jak by bylo v nejlepším zájmu nějakého guru, který dává svým studentům lekce např. o ONS, aby je dovedl do baru, kde je nadprůměrná koncentrace rádodajek. Pochopitelně by studentům nejprve vysvětlil, že její chování je zcela a úplně v pořádku, a že na své výkony mohou být právem hrdi.

June 30, 2009 at 9:09 AM

Utok na autora vety nikoliv na jeji obsah. Tedy ad hominem. Oprostete se od toho kdo to tvrdi a pokuste se argumentovat z ceho vychazi moralni zavadnost zeny, ktera rozdava sex.

July 1, 2009 at 7:33 AM

Vidíš to, a já bych tenhle Tvůj komentář ohodnotil tak 3 Pinocchiovými nosy. Tvrzením, že jde o útok na autora věty, nikoliv na obsah věty, jsi se dopustil Straw Man Fallacy.

Já jsem přece napsal, že nikde nevidím, z čeho autor vycházel a proto jeho tvrzení neakceptuji. To je naprosto jasná kritika zásadní mezery v jeho tvrzeních - tedy obsahu.

Požadavek, abych se oprostil od toho, kdo co tvrdí, je jenom jedna z variant triku Otevřená mysl[84].

July 1, 2009 at 8:55 AM

Nancy Friday - Zakázané květiny, například z toho vycházel!!!!!
Nikola

June 3, 2010 at 9:48 PM

Nejprve jeden „nekorektní“ anonymní citát z Internetu, který ponechám v angličtině, protože česky to nevyzní:

“I just had an argument with a girl I know. She was saying how it's unfair that if a guy fucks a different girl every week, he's a legend, but if a girl fucks just two guys in a year, she's a slut. So in response I told her that if a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock. That shut her up.”

Jinak jsem přesvědčen o tom, že požadavek na to, aby holka byla vybíravá, lze vyvodit z evoluční biologie, a nevymyslila si ho společnost jen tak pro nic za nic. Přestože samice nám dosti příbuzných šimpanzů mají strategii jinou…

July 18, 2010 at 12:50 AM

Tohle se mi zdá poněkud složitější, některé teorie (evoluční psychologie a biologie) tvrdí mnoho o jiné sexuální strategii žen a mužů, což mě přijde logické. Ale sou tu i případy ženské promiskuity, vraždy novorozeňat (což je důsledek civilizačního tlaku a jde to proti evoluci) a například ženské sexuální fantazie - taky sem četl Nancy Friday. Ženy bývají stejně sexuchtivé jako muži, a často sou ještě mnohem nemravnější než muži. Praxe a teorie se zde trochu rozchází, protože je vidět spousta krásných mladých žen s obyčejnými a podprůměrně chytrými "kluky", kteří nemají ani vtip, ani peníze...

July 20, 2010 at 11:06 AM

Malá technická připomínka, i krásná a mladá žena na tom může být s IQ stejně jako takový "kluk". A pak jí může klidně vyhovovat. Hlavní problém je v tom, že co tvrdí populární literatura nemusí být "úplně přesné" a pak dochází ke zdánlivým rozporům mezi fakty a realitou.

July 25, 2010 at 6:03 PM

Chápu tvůj morální kodex a chápu i přesně, proč to tak je. V současné době s tebou sice nesdílím tvojí morálku (netvrdím, že úplně a že nikdy tomu tak nebylo), ale jdu i po snadných cílech a tzv. rádodajkách.

Po celou dobu, ale uplatňuju jedno pravidlo, které jsem kdysi dávno někde přečetl. Řídím se jím už dlouho a vždy.
"Zanech po sobě dívku lepší než byla předtím."
Chci, aby to byla win-win situace. Pokud mi jde jenom o sex, tak je s tím slečna dopředu seznámena a je na ní, jak s tím naloží. Souhlasí? Já dosáhl svého a ona taky (samozřejmě se o ni i postarám). Pokud ovšem nesouhlasí, tak se s úsměvem rozloučíme, protože ona není ta Pravá, kterou hledám. Užili jsme si zábavu a flirtování oba. Není důvod se za to nenávidět nebo se nějak shazovat, můžeme pokračovat dále jako přátelé a máme první společnou historku :-)

February 8, 2013 at 6:14 PM

Souhlas, pokud je to to, co oba chcete a uvědomuješ si, co děláš včetně následků. Protože trik je v tom, že ona Tebe nezanechá v lepším, ale v horším stavu. Deformuješ si svoji představu o tom, jak se chovají normální holky. A o tom je tenhle článek.

AFAIK, to heslo je pickuperský. IMHO jde prostě jenom o to, že když nejsi schopný sbalit normální holku, tak máš sbalit rádodajku a myslet si, že jde o stejně cenný cíl. A aby sis nedělal výčitky, kam až jsi klesnul, tak tohle heslo Tě má uklidnit, že je všechno OK a fajn. A to tím, že Ti předstírá, že nejsi looser, protože se údajně dopouštíš záslužné činnosti.

Pro ajťáky a podobné existence se to dá říci hezkým příměrem: je to jako s programováním. Když neumíš programovat s pointery (Asm/C/C++/Pascal), tak si nainstaluješ Javu a myslíš si, že jsi stejně dobrý programátor, protože kdosi řekl, že všechno jsou to programovací jazyky. segfault

February 8, 2013 at 6:43 PM

Upřímně jsem ani v odpověď nedoufal, myslel jsem totiž, že aktuální je pouze fórum.

Máš zajímavé názory na tuhle problematiku a rozhodně i neobvyklý úhel pohledu. Popravdě, donutil si mě k zamyšlení se nad tím a čím víc článků jsem přečetl, tím více s tebou musím souhlasit. Přišel jsem z PU fóra a postupně zjišťuji, že tvůj způsob je mi prostě bližší a hlavně se mi líbí tvůj pragmatický a racionální přístup. Děkuji za vysvětlení :-)

PS: To přirovnání k ajťákům je dokonalý :-D

February 24, 2013 at 3:06 PM

Nemáš zač a díky.

February 26, 2013 at 4:58 PM

Post a Comment