Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Historické události  

Posted by SomeoneCZ in ,

Vážení přátelé, kdo si nepamatuje historii, je odsouzen k tomu, aby opakoval její chyby. A proto se teď raději poučme jak bylo, či nebylo... za devíti kopci, sedmero řekami a pěti údolími...


9500 př. n. l. – Kdesi na území dnešního Turecka postavili sochu kočky v nadživotní velikosti a z nepochopitelných důvodů ji nazvali Sfinga.

3000 př. n. l. – V Mesopotámii vymysleli peníze (ale proč tak málo?!), čímž byl položen základ pro prodej řádně nefungujících výrobků a klamavých služeb ve velkém.

2500 př. n. l. – Dokončili Stonehenge, kameny postavené tak nelogicky, že se dodnes neví proč. Akt je připisován Keltům.

503 př. n. l. – Společnost Daria I., Infernal Babylon Machina, představila nový výrobek, kalendář o 354 dnech.

499 př. n. l. – Dariova IBM připustila možnost chyby ve výpočtu, když jejich kalendář predikoval zimu na červen (ale zase ji predikoval rychle).

384 – 322 př. n. l. – Aristoteles raději položil základy logice.

1 n. l. – Byla uskutečněna případová studie sociálního inženýrství, která dokázala lidi k tomuto datu přesvědčit o tom, že lze vstát z mrtvých, ačkoliv pro to dodnes chybí jakýkoliv důkaz.

965 – 1039 n. l. – Ibn al-Haytham se toho chytil a položil základy vědecké metodě.

1184 n. l. – Byla založena inkvizice jako skupina lidí (tehdy ještě bez Facebooku), která ráda diskutovala s lidmi a přesvědčovala je o svých názorech, za pomoci různých didaktických pomůcek.

1456 n. l. – Johance z Arku byla uložena pokuta za pohrdání soudem, když se neobtěžovala vstát z mrtvých, ačkoliv byla zproštěna hrdelního rozsudku z roku 1431.

1820 n. l. – Podařil se překlad egyptských hieroglyfů. Okultisté však odmítají uvěřit, že šlo o výnos Ptolemaia V., co si přeje ke snídani – 10 rohlíků, margarín s Omega-3 a půl litru plnotučného mléka s kakaem. Okultisté v tom i nadále hledají tajemné poselství vyšších bytostí, smysl pyramid, atd.

1859 n. l. – Charles Darwin publikuje předlohu k filmu Planeta opic.

1938 n. l. – Velká Británie a Německo podepisují první pokus o zakládající listinu Evropské unie, která měla podle původních propočtů trvat tisíc let. Spletli se jen o 993 let.

1959 n. l. – Okultisté učí moudra údajně jimi vyčtená z dávných nápisů, jak vyrovnat toky energie, a tím sbalit každou ženu, získat nesmírné bohatství a oblibu přátel, spolu s paušálem na přípojku do sítě kolektivního nevědomí.

1975 n. l. – Struktura magie dostává název Neuro-Lingvistické Programování (NLP) a nějakou chvíli jí vydrží budit zdání seriózní vědy.

1980 n. l. – Vychází fantasy "Zdraví z Boží lékárny", jejíž rady jsou k mání na českých bylinkářsko-kořenářských webech dodnes.

1987 n. l. – Starý poctivec a komediant J.R. představuje novou, úžasnou metodu, jak urychleně dostat kteroukoliv ženu do postele pomocí NLP.

1988 n. l. – Pánové Heap a Druckman ukázali, že NLP bude nejspíš rozbitá. Že NLP slibuje, ale důkazy o splnitelnosti slibů nejsou. Později se objevují i další důkazy proti NLP. Nicméně nejen NLP přežívá díky vynálezu z Mesopotámie a lidské hlouposti.

2005 n. l. – Vešel ve známost natolik mocný výklad evoluční biologie, že Darwin a Dawkins by jen zírali, zatímco tajemnému magikovi by podle televizního scénáře padaly všechny ženy k nohám. Vysokou odbornou úroveň garantuje tým hudební televizní stanice.

2007 n. l. – SomeoneCZ zakládá vlastní blog, kde si může svobodně psát, co chce, o čem chce a jak chce – a to nejenom k Teorii zájmu.


2070 n. l. – Je zřejmé, že všichni ostatní "love guru" ve skutečnosti "aktualizují" své návody podle Teorie zájmu, a proto ji ministerstvo školství vydává jako oficiální učebnici.



Za správnost informací neručí ani Stan Laurel (na obrázku vlevo) ani Oliver Hardy (na obrázku vpravo).

This entry was posted on Wednesday, December 15, 2010 at 6:32 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 komentářů

TygrSDrakem   (Reply/Odpovědět)

Obávám se, že tam máš drobnou historickou nepřesnost. Mám-li se držet informací z Bible, ona "případová studie" byla uskutečněna až o nějakých 32 let později. Představa Ježíše vstávajícího z mrtvých coby roční pachole je poněkud groteskní... Ale jinak dobrý, líbí :)

-tsd-

December 23, 2010 at 10:39 AM

Díky! Ale odkazovaná událost není o Ježíšovi. Je o ne zcela známé události v životě Briana.

Brian už od svého narození představoval pro vládnoucí garnituru takové riziko, že na něj z budoucnosti přivolali Terminátora. Malý Brian proto fingoval smrt a útěk do Nazaretu, aby Terminátora svedl ze stopy. Lest se podařila a Terminátor místo něj našel Ježíše. Vlastně nebýt Terminátora, tak o Ježíši dodnes prakticky nikdo neví.

Jinak, lest vyšla natolik, až se Terminátor rozhodnul Ježíše bránit. Takže i větu "Já se vrátím", která později Terminátora proslavila ve filmu, má od Ježíše. Ježíš mu tenkrát tvrdil, že sice zemře za hříchy lidstva, ale že se vrátí.

Ježíše jsem tam nedával z toho důvodu, že dodnes není jasno v tom, kdy vlastně umřel - udává se v rozmezí 30 n.l. - 36 n.l. Plus jsem vzal do úvahy i papežskou cenzuru svobodného projevu o událostech při poslední večeři páně!

December 23, 2010 at 1:40 PM
TygrSDrakem   (Reply/Odpovědět)

Že se většinu informací o životě Ježíše dozvídáme z Hollywoodských filmů je známá věc. Pokud jde o příchod Terminátora, s tím pravděpodobně souvisel výbuch supernovy, který zmiňuje Drábová. Pokud jde o Briana, pokud přijmu teorii, že úspěšně předstíral vlastní smrt, otázka k řešení se nabízející je, jak teda nakonec vlastně umřel?

December 25, 2010 at 12:33 PM

Timhle si nejsem si úplně jistý. Ale za svého života se Brian setkal s mimozemšťany. Domnívám se tedy, že ho mimozemšťané odnesli svou na planetu, aby tam žil v blahobytu. Případ se totiž opakoval koncem minulém století. Chtěli odnést rodinu Simpsonových, viz archív oblasti 51, složka druhá, díl 3., operace "Hungry are the Damned".

January 2, 2011 at 6:27 PM

Post a Comment