Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Tři oříšky pro ministra  

Posted by SomeoneCZ in

Jistě, pane ministřeByl jednou jeden ministr a ten měl dceru, která byla celá udělaná do environmentalismu. Když se měl vykácet blízký lesík, neváhala a šla se nahá přivázat do lesa, aby tak bojovala za práva jezevců. Naštěstí se jí podařilo včas vysvětlit, že tam žádní jezevci nejsou a zabránit tak škandálu, který by jistě byl připsán nezodpovědným rodičům.

Ale co teprve nákup dárků z cest. To bylo nějakého přemýšlení, co jí koupit. Muselo to být něco přírodního, ekologického. I ptal se tatínek dcerušky před odjezdem na doplňovací volby, "co mám ti přivézt dítě"? "I nedělej si hlavu, tatíčku, přivez co prvního tě neočekávaně uhodí – to víš, rajčat a vajíček máme dost", odvětila mu. Jen aby to nebylo něco kontrovezního a odvážného, strachoval se ministr.

I jel ministr, dumal co přivézt, když v tom dostal kůň smyk. Byl čas vánoc, vzorek jeho podkov byl méně než 4mm, kůň nesvítil, taktéž sáně měly letní obutí. A tak se stalo, že narazili do prince na bílém koni, který přes něj přelétl a přistál ministrovi přímo na klíně. Letem se ještě uhodil o spodní větve mohutného ořešáku, dopadnuvši v mdlobách. Co se dalo dělat, i člověk s inteligencí medvídka Pú by ho přivezl dceři domů.

Když jí prince předával do péče, zjistili, že mu za kloboukem uvízly tři oříšky. V prvním byly svatební šaty a nikdo už dceři nevymluvil, že ji nejel požádat o ruku. V druhém bylo jmenování premiérem a v třetím levná váza, ze které měla paní ministrová ohromnou radost.

Konec dobrý, všechno dobré. Váza paní ministrové skončila v muzeu, kde ji obdivují návštěvníci, z ministra se stal premiér a princ se oženil. A jestli nezvolili opoziční stranu, tak tam bojují proti europárkům dodnes.

Obrázek a původní motiv: Yes, (Prime) Minister – © BBC

This entry was posted on Sunday, December 21, 2008 at 6:49 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 komentářů

:-) Miluju tě. (Chtěla bych s tebou chodit na přednášky.)

July 26, 2012 at 7:54 PM

Pořád Tě miluju, Someone, jsi můj oblíbený rytíř. :-))

January 4, 2013 at 7:34 PM
This comment has been removed by the author.
March 6, 2013 at 9:18 PM

Tak nevím, jestli mám věřit svým vlastním pocitům, nebo tomu, že jsem nemocná: http://www.zvedavec.org/komentare/2012/12/5265-kazda-lidska-emoce-je-nyni-klasifikovana-jako-dusevni-porucha.htm - Mimochodem, můj otec mi přesně tohle pořád opakuje a já mu pořád nevěřím.

March 9, 2013 at 6:02 PM

Kdykoliv vidím článek z NaturalNews, tak ho automaticky na základě předchozí zkušenosti rovnou považuji za blud. Konkrétně v tomhle článku:

1. Máš nějaký fenomén, ale nevíš, co ho způsobuje. Tak věda udělá analýzu, s jakými dalšími efekty to koreluje. A teprve mezi nimi začne hledat, jestli je tam někde příčinná souvislost - protože korelace není příčina, anebo Post Hoc Ergo Propter Hoc. V tuhle chvíli to ale moc lidí, najmě novinářů zrovna nechápe, anebo to v případě některých šarlatánů chápou až moc dobře? Každopádně výsledkem je třeba tohle: vědec řekne, že A se možná podílí na efektu B, ale za podmínky C, budeme-li uvažovat D, přičemž se v novinách a na serverech ala NaturalNews dočteš, že A způsobuje B. Což ale vědec neřekl.

2. Neposlouchejte psychiatra, raději jezte pořádně! Fakt bezva rada. Jenomže to by namísto psychiatr museli napsat psycholog. Protože psychiatr narozdíl od psychologa má vystudovanou všeobecnou medicínu, takže psychiatr je právě ten, který má mít tu kvalifikace poznat, jestli se na současném stavu nepodílí např. právě nevhodná strava. Pikantní na tom je, že když takhle potenciální pacient zazdí psychiatra, protože mu to takovýhle článek radí, tak činí rozhodnutí ve věcech, kterým lautr nic nerozumí. Takže abychom tak řekli, následně je i dost snadnější prodat mu alternativní potravinové doplňky (bez ohledu na účinnost či bezpečnost z vědeckého hlediska). Prostě je to vadná logika, která říká, máš stejné znalosti jako doktor, který narozdíl od tebe medicínu studoval 6 let. Blbost.

March 11, 2013 at 5:41 PM

Post a Comment