Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Proč je blog důvěryhodnější než komerční web  

Posted by SomeoneCZ in

Úvodem předesílám, že jsem si pochopitelně vědom toho, že existují i takové blogy, na kterých se propagují nesmysly a je tedy nesmyslné jim věřit. Můžete se u nich individuálně sami zamýšlet nad tím, který z astrologů takový blog píše. No, snad existuje rozumný konzensus nad tím, že takové blogy obhajovat nehodlám:)

V jednom z předchozích článků jsem se dotknul tzv. mediální hlouposti. Ale jestli se chcete dozvědět informace přímo z českého zákulisí, přečtěte si tenhle článek. A na procvičení angličtiny si můžete třeba přečíst, jak se píše pro Oprah.

Schválně si všimněte jakých tlaků je autor neziskového blogu ušetřen, a pokud tématu rozumí - pak se to musí zákonitě projevit na kvalitě jeho článků. Bohužel, ale pro podvodníka není problém, aby odmítnutí jeho tvrzení odbornou veřejností prezentoval jako snahu o potlačování svobody projevu. A klidně přitom na nás apeloval informacemi např. z odkazovaných článků.

Jak poznáte,
že vám sdělují objektivní informace?

This entry was posted on Monday, September 13, 2010 at 10:55 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 komentářů

Mě se tento blog velice líbí, akorát ta slečna správná je podle mě ještě o něco zvácnější druh, než se předpokládá! Myslíš to tak, jakože je omezený počet slečen správných, nebo je pro někoho správná ta, která by pro jiného byla nesprávná? Nebo obojí?
Co se týče většiny žen, slečny správné s nimi zrovna nekorespondují...
Mam pocit, a nevím, jestli je to také u slečen správných, že ženy nechtějí majetnického slabocha, který je na nich závislý a neustále žárlí, ale zároveň touží po tom někomu patřit (to patřit myslim téměř doslova), oddat se silnému muži.
Jinak díky Tobě za tyto stránky

September 14, 2010 at 8:35 PM

Slečna Správná není až tak vzácný druh, ale Teorie zájmu, lidově řečeno, nemaže med kolem huby. V TZ se totiž hraje nejen na povahu (správnost), ale i na to, zda je osobní zájem slečny Správné v kladných číslech, zda je pro Tebe dostupná a jestli si rozumíte. Což jsou právě ty omezující podmínky, které způsobují největší ořezení všech kandidátek na ty použitelné.

Třeba pro srovnání s Pickupem, tam se používají termíny Day1 a Day2. Člověk by si logicky myslel, že Day1 je první rande a Day2 je už druhé rande. Omyl. Day1 je teprve den, kdy jsme se fyzicky viděli, což, mimo seznámení přes Internet, není den, kdy jsme spolu šli na rande, které jsme si dopředu dohodli. A Day2 tak značí teprve 1. rande, ne druhé. Je to jednoduchý fígl sociálního inženýrství, díky kterému se zdá, že slečna už s námi chce jít na druhé rande, aniž bychom přitom ve skutečnosti věděli, jestli nás vůbec chce!

Či-li, Správných je dost, ale těch dostupných a použitelných pro konkrétního jedince v daný časový okamžik je už mnohem míň.

A tímhle článek jsem chtěl ukázat, že např. jako autor neziskového blogu, si mohu dovolit konzistentně poukazovat na omezující podmínky a nemít přitom obavy z toho, že mi poklesne odbyt nějaké zázračné metody, nebo "udělátoru" na sbalení každé.

Ohledně majetnického slabocha a žárlení, normální, vyrovnaný člověk takové touhy nemá. Co popisuješ je spíš touha být s někým, koho by měla skutečně ráda, tj. by na něj měla i třeba nekritický názor v tom, jak je moc úžasný. Což je třeba věc, která se těžko stane, pokud se jí "přetočí biologické hodiny" a s Tebou bude pro to, aby měla s někým dítě a známky zájmu bude jen hrát.

Či-li, i takhle jsme se dostali k otázce motivace - jak velkou roli v její motivaci o vztah s Tebou (RIL) hraje její osobní zájem o Tebe (PIL). A podmínku +RIL splní více žen, než kolik jich splní obě podmínky: +RIL a zároveň +PIL.

A jinak díky:)

September 15, 2010 at 10:26 AM

A jaký je vztah +RIL a +PIL u aférky, u sexu bez vztahu, nemusí to být jen na jedinou noc, ale i na víc nocí po dobu třeba cca 2měsíců, kdy slečna říká, že nechce vztah, ale jenom sex (přičemž si vzápětí najde přítele)?
Chápu to tak, že když roste PIL, automaticky se zvedá i RIL (i když se vztah nakonec kvůli něčemu nemusí realizovat), zatímco když stoupá RIL, vůbec nemusí stoupat PIL - příklad všemožných zlatokopek,...

September 15, 2010 at 3:29 PM

A protože se odpověď tématicky hodí k článku Pohybová rovnice zájmu, najdeš ji tam.

September 16, 2010 at 2:09 PM

Post a Comment