Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Zkratky a syntaxe  

Posted by SomeoneCZ in ,

Ne všechny uvedené zkratky jsou použity přímo v textu Teorie zájmu, ale používají se v nejrůznějších diskuzích buď o ní, nebo kde je použita k řešení problému. Uvedený seznam zahrnuje pouze oficiální zkratky.


1 až 10Hodnocení atraktivity ženy, čím vyšší číslo, tím atraktivnější. Je-li přítomen některý z prefixů (UG – Ugly Girl, NG – Normal Girl, HB – Hot Babe, SHB – Super Hot Babe), jde o hodnocení atraktivity ženy v očích široké veřejnosti. Hodnocení je vždysubjektivní, provádí-li ho jeden člověk. Jde o hodnocení vzhledu, ne povahy.
0% až 100%Výše zájmu podle The System [2]. ILTS = (ILTZ+100)*0,5 pro ILTS>=40%
-100% až 100%Výše zájmu podle Teorie zájmu. ILTZ = ILTS*2-100 pro ILTS>=40%
ILInterest Level, výše zájmu
PILPersonal Interest Level; výše osobního zájmu o konkrétní osobu
RILRelationship Interest Level; výše zájmu o vztah s konkrétní osobou
slSSlečna Správná
slNSlečna Nevhodná
TSThe System
TZTeorie zájmu

Postfixy k výši zájmu

+Zájem je v kladných číslech po akci
++Zvýšení zájmu po akci
-Zájem je v záporných číslech po akci
--Snížení zájmu po akci

Prefixy k výši zájmu

+Zájem byl v kladných číslech před akcí
++Zvýšení zájmu před akcí
-Zájem byl v záporných číslech před akcí
--Snížení zájmu před akcí

Akcí se může rozumět určitý časový bod. Chceme-li říci, že dotyčná má zájem v kladných číslech, buď napíšeme IL>0, nebo +IL aniž bychom jakkoliv specifikovali časový bod změny zájmu. V angličtině bychom řekli "Positive Interest Level", tj. +IL.

Chceme-li zapsat, že se zájem zvýšil o nějaký rozdíl ΔIL z hodnoty IL' na hodnotu IL, pak IL = IL' + ΔIL a + nemá význam postfixu, ani prefixu. Je-li ho třeba použít jako postfix, či prefix, závorkujte. Tj. v přítomnosti dalšího operandu nemá +/- funkci post/prefixu, není-li jednoznačně uzávorkováno. Např. (IL+) = (+IL) + ΔIL. Pozn. += je např. v [85] operace přičtení hodnoty a přiřazení výsledku. Jestliže nás ΔIL nezajímá, stačilo napsat IL++, popř. +IL++. Poslat její zájem pod nulu znamená napsat +IL-- → IL-.

Ano, správně. Teorie zájmu používá časovou logiku [86, 87] a její zřejmě nejznámější invariant lze zapsat jako -PIL → PIL-.

Používání zkratek není povinné a mějte na paměti,
že zejména v syntaxi TZ++ se každý nevyzná
bez průvodního komentáře.

This entry was posted on Monday, September 15, 2008 at 6:04 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 komentářů

chtěl bych poprosit o co pokud možno nejmenší používání zkratek.Je jich hodně a jsou matoucí.Lepší je podle mne to hezky pěkně česky popsat.
Je jasné, že některé typu HB jsou efektivnější, než to popisovat, ale už ted musím mít občas otevřený slovník z pickupu.cz a ujasnovat si o čem je to vlastně řeč.

September 15, 2008 at 8:43 PM

Moc nechapu jak si z toho vypocitam jeji vyssi osobniho zajmu, kdyz nevím ILTZ respektive by to bylo hádání. Vím, že je nad 0, ale nemuzu preci napsat treba 43%

Výše zájmu podle The System [2]. ILTS = (ILTZ+100)*0,5

Diky.

September 21, 2008 at 10:38 PM

Uvedené rovnice jsou jenom pro přepočet výše zájmu mezi The System a Teorií zájmu.

Např. že podle Teorie zájmu má 50%, což v The System odpovídá 75%.

Jak vypočítat výši jejího zájmu o mne, tj. na co jsi se ptal, bude v samostatném článku.

September 22, 2008 at 10:18 AM

Post a Comment