Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Přednovoroční projev  

Posted by SomeoneCZ in

SomeoneCZ se dá díky práci s anglicko-českým slovníkem pochopit jako slovní hříčka "Někdo z Čech". V každém případě však zdravím i obyvatele Moravistánu, Šalingradu, Valašského království a Slovenského království tiež, jakož i Republiky Čížkov. V neposlední řadě tu máme i Síbrťák ve Volyni. Vzpomeňme dále hvozdů chrabrých psohlavců, Děvína chrabrých slepic družiny Šárčiny a mnoha dalších, spřízněných zemí. Nicméně, veteráni TZ už také viděli dvouslovný přepis "Sem Jednička", kterému nyní hodlám dostát.

V každém státě, s vlastním televizním vysílačem, mnoho rodin každoročně sleduje
1. 1. projev hlavy státu, asi tak obvykle kolem poledního, plus mínus 12 hodin. Nebyl by tak problém ho předběhnout a uveřejnit svůj projev třeba už v 8 ráno pro ty, kteří jsou ještě vzhůru. Všimněte si prefíkanosti některých pánů velkomožných, jak využijí přípitku a řeční už těsně po půlnoci. A co teprve televizní moderátoři – ti prý drží projev ještě těsně před půlnocí. Žabaři. Všichni. S naprostým klidem a zdrcujícím náskokem je předběhnu, abych vám svůj novoroční projev dal v nadšené přijetí už nyní, ještě před Štědrým večerem.

Dle etikety vždy první hovoří osoba s nejvyšším sociálním statusem. A všimněte si, až za jak dlouho po mně pronesou své projevy hlavy států, radní, otcové rodin a generální tajemník OSN. Prostě, sem Jednička.


Přátelé, kamarádi, příznivci a milióny sympatizantů v ilegalitě,

už jste si asi všimnuli, že došlo k prodloužení pauzy, a ještě dojde, mezi vydáváním článků. Zejména u těch na téma ženy a vztahy. Za ty roky si několik lidí udělalo chvilku času a dalo mi vědět, že se jim s TZ podařilo dosáhnout dlouhodobého vztahu. Či-li, ten samý, nezávisle opakovaný postup vedl ke stejným, předem deklarovaným výsledkům. Čímž potvrdili, že TZ nefunguje na placebo efektu. Nejen, že je Teorie zájmu v souladu s nezávisle prokázanými fakty, ale dlouhodobý vztah je natolik přísné měřítko úspěchu, aby mělo objektivní vypovídací hodnotu. Teoretické vysvětlení, výsledky z terénu a matematický model, to vše je spolu konzistentní.

Není tak nutné nestále přicházet s dalšími a dalšími články na to samé téma, které už je vlastně vyřešené. Dokonce si troufnu tvrdit, že než vás zahlcovat stále novými články, bude lepší vám poskytnout čas, abyste si dle libosti mohli prostudovat stávající materiály. Ostatně, informací je v nich tolik, že kdybych chtěl, tak bych je mohl recyklovat pořád dokola v nových a nových článcích. Ale co z toho? Není pointou se pořád něco učit, ale mít čas se to naučit.

Je to paradoxní, ale za ty roky, kdy píšu na téma ženy a vztahy, jsem vlastně nikdy nepublikoval žádnou rutinu. Jen ilustrační příklady, které snad za ně někteří mohli považovat. Proč? Protože nikdo za vás nebude myslet 24x7x365, a tak musíte být schopni myslet sami za sebe. Proto jsem vám vysvětlil obecné principy a neučil vás to jako básničku. Jak jinak byste potom mohli úspěšně zvládnout třeba ty situace, které jsou pro vás zcela nové?

U obecných principů ještě chvíli zůstaneme. Na blogu se objevily i články o sociálním inženýrství – jak po stránce prezentační, tak i realizační. Co tím získáte? V některých případech i povědomí o zajímavých věcech, o kterých jste před tím nic nevěděli. A také lepší obranu proti lidem, kteří se s vámi budou pokoušet manipulovat.

Konečně, sociální inženýrství se vám bude hodit i do vztahu. Ať už si něco nalháváte v případě neúspěchu, nebo ať už děláte chyby v úsudku, za které platíte jejím zájmem. I proto se vám může hodit poznat, co a jak dokáže ovlivnit lidskou mysl. Ne proto, abyste s ní manipulovali, ale byste viděli, jak dalece např. nejistota, stres, či nesplněné touhy dokáží ovlivnit i jinak racionální úsudek.

Jak se na jednom místě říká, cesta do pekla je dlážděna novoročními sliby. Mno, u ledu je v tuhle chvíli asi tak 60 článků, které nebyly z různých důvodů dokončeny, nebo publikovány. Uvidím, co se s tím dá dělat.

Přeji mým národům příjemné svátky
a všechno nejlepší do nadcházejícího roku!

SomeoneCZ I.

PS: Díky všem za vaši přízeň, i když by si někteří zasloužili, abych je tu uvedl jmenovitě. Ale jak se říká v The System, Don’t get mushy;-)

This entry was posted on Thursday, December 17, 2009 at 7:02 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 komentářů

Ahoj JEDNICKO, diky za Projev ;-)

Rad bych Ti a podekoval za zverejneni TZ, predesim pak za clanek s matemat. modelem TZ a taky za clanky o manipulaci. Clovek si toho pak vic vsima co na nej druzi zkousi a okamzite zacinaj blikat cerveny kontrolky.

Dik, newgrange

December 18, 2009 at 7:36 PM

Díky. Hned jsem to zohlednil v pořadí článků k uveřejnění;-)

January 5, 2010 at 5:32 PM

Post a Comment