Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Takový malý výhled na léto  

Posted by SomeoneCZ

Pokud na to budu mít čas, ve čtvrtek 1.7. by měl vyjít článek, se kterým někteří možná nebudou z jistých důvodů souhlasit. Ale považuji ho za docela praktický, takže vyjde.

Pak nastane léto a prázdniny. A po nich....

Někdy v posledním čtvrtletí bych chtěl vydat aktualizovanou verzi Pohybové rovnice zájmu, kde budou lépe vysvětlené oba zájmy. No, a pak už mám víc jak měsíc hotové mýty 14 a 15. 14 uvede, proč byste neměli poslouchat řeči o energii v radách o svádění. 15 přinese matematický důkaz, proč neplatí tvrzení, že nezáleží na tom, co řeknete, ale jak to řeknete.

A teď už vám všem přeju pěkný víkend.
S.

This entry was posted on Friday, June 25, 2010 at 12:55 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 komentářů

Bylo by super, kdybys zase začal psát o svádění - jako za starejch časů - a ne furt jen házet špínu okolo, jaký jsou všichni ostatní podvodníci...

(na to by bohatě stačil jeden článek... když jich tu máš desítky a pořád chrlíš další, tak to o nějaké duševní vyrovnanosti také moc nevypovídá)

June 29, 2010 at 8:21 PM

Jde o to, že si slečnu Správnou můžeš získat a udržet už s tím, co jsem napsal. Proto raději volím cestu aktualizací, než abych pořád produkoval nějaké nové, průlomové objevy. Pokud si je nechci začít vymýšlet, a to určitě nechci, tak už není tolik toho, co psát. Leda bych to pojmul jak návod pro úplně blbé a neschopné. A to taky nechci, protože bych svůj čas v takovém případě obětoval zbytečně.

Psát o jednom a tom samém, to už nudí i autora. Proto mi debunk přijde zajímavější, protože se u toho dá psát i o něčem jiném, než o svádění. Třeba o bylinkách, v jejichž pozitivní léčivé účinky zcela nekriticky věří hodně lidí. Pokud se ovšem trefím do nějaké, všeobecně přijímané nesrovnalosti, tak to, bohužel, vypadá, jako kdybych házel špínu na všechny okolo.

Ale můžeme zkusit i jiný pohled. Představ si modelovou situaci. Ona je bytová návrhářka podle Feng-Shui, on zase věří, že je s ním, protože vyzařuje pozitivní energii. Postupem času měli spolu dítě. Bohužel ale mělo dost závažnou chorobu, takže jim doktor nezaručil pozitivní výsledek. Nicméně doporučil neprodleně začít s léčbou, která sice nebude jednoduchá, ale šance tu je. Protože byli zoufalí a chtěli zkusit vše, nakonec zkusili léčitele, který jim tvrdil, že on dítě určitě vyléčí. Asi tak rok se jeho stav zdánlivě nezhoršoval. Pak se to ale začalo zhoršovat natolik, až jim došlo, že ho léčitel nevyléčí. Tak zase skončili u doktora. Ten zjistil, že už došlo k nevratným změnám. A co je podle Tebe nejlepší řešení:

a) zamlčet jim pravdu, aby je to psychicky nezničilo (a tím pádem nepřímo udělat z léčitele někoho, kdo opravdu měl nějaké pozitivní zásluhy)
b) vynadat jim, aby se to podruhé neopakovalo (šance, že budou mít ještě druhé dítě je ovšem dost mizivá)
c) anebo preventivně zveřejnit informace, které by mohly včas pomoci ostatním?

Neber si to špatně, že jsem zvolil takhle drsný příklad. Jsem rád, že ozveš k tomu, kam blog směřuje. Jen chci ukázat, že ono "házení špíny" může být ve skutečnosti i něco úplně jiného.

June 30, 2010 at 5:57 PM

Je to úplně mimo téma, ale nenapadá mě ani jiný článek, kde by se to hodilo, takže:

Našel jsi ty slečnu Správnou?
Znal jsi dříve The System nebo Pickup?
Jak jsi na to byl předtím?

July 1, 2010 at 12:19 PM

Našel.

Nejdřív jsem na tom byl dobře, ale pak jsem to tak nějak začal dost kazit. Tak jsem začal hledat příčinu. Udělal jsem to komparativně k ostatním, kteří byli úspěšnější. Nicméně jsem se přitom seznámil s TS. A chvíli na to s PU, první byl deAngelo. Ale to už bylo jen logickým úsudkem vidět, že PU je v zásadních věcech vedle jak ta jedle. Nakonec přišla TZ. Či-li ano, ani TS mi nedokázal zodpovědět všechny otázky.

July 1, 2010 at 12:31 PM

Post a Comment