Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Vdaná panička  

Posted by SomeoneCZ in ,

Ahoj,

četl jsem tvé články a musím uznat, že máš téměř vždy pravdu. Teď k mému dotazu (trochu oklikou)....

Začal jsem si s vdanou ženou, je o 12 let starší.... není to poprvé, ale tentokrát jsem se zamiloval. Ze začátku jsem pro ní byl tajemný, nedostupný, zajímavý. Přesně takový jaký píšeš, že má chlap být, aby po něm ženy toužily. Ona se do mě zamilovala, ale má poměrně fungující manželství (jaké bývá po 15 letech). Jsem realista a vím, že ho kvůli mě neopustí a ani bych to po ní nechtěl – fungovalo by to maximálně pár let.

Známe se přes tři měsíce a vidíme se maximálně jednou týdně na hodinu, dvě (vyplněno vášnivým sexem, ale na můj vkus moc krátkým z časových důvodů). Jinak udržujeme častou komunikaci, volání hodina a půl není problém.... No, a tady jsem asi udělal chybu, moc jsem se otevřel a dostal ji do pozice, že má navrch. Není to tak, že bych jí volal a psal první – naopak. Ale přijde mi, že se nesnaží tolik hledat způsoby jak být se mnou jako na začátku. Vím, že je vdaná a nemůže si dělat co chce, mimochodem častou komunikací její manžel získal oprávněně jakési podezření, což nám situaci komplikuje.

Můj dotaz tedy zní, jak se stát ZASE panem NEODOLATELNÝM a je to vůbec možné? Nebo jsem to zkazil tím, že jsem projevil city stejně jako ona?

Jo, předpokládám, že mi napíšeš, že od toho mám jít pryč, že to nemá budoucnost. Hlava ví, srdce neví.

Arnold,
který se zamiloval do vdané



Ahoj Arnolde,

Tajemný, nedostupný a zajímavý, to je jenom část popisu chlapa, který si dokáže udržet kladný zájem ženy. Ale jak jsi se mohl přesvědčit, už i jenom tahle část dokáže hodně.

Teď bych mohl věnovat část textu otázce, zda mám téměř vždy pravdu. Mohli bychom si rozebrat příklady – a třeba bychom i zjistili, že jsem ji měl vždy. I když jsem teď riskoval pověst ješity, ukázal jsem Ti další důležitou vlastnost, která Ti pomohla a opět pomůže – přemýšlíš o tom, co se dozvíš a nemáš hned vše za bernou minci.

Vzhledem k četnosti vaší komunikace se lze domnívat, že o Tebe má kladný zájem. A když k tomu přihodíme postelové hrátky (a s nimi spojená rizika), není od věci domněnka, že ho má o Tebe vyšší než o manžela. Tak by byla i splněna podmínka proto, aby Tě skutečně mohla milovat. Nicméně, manžela se kvůli Tobě opustit nechystala – o tom by se Ti alespoň slovem rozvod zmínila;-) Tohle je neklamná známka, jak v Tvé vášnivé milence probíhají chladné kalkulace.

Kdykoliv žena začne omezovat četnost kontaktů s Tebou, její zájem klesá. Její manžel jí přece jenom nemohl zcela zabránit v komunikaci s Tebou, například telefonem. Když člověk opravdu chce, nějaký způsob si už najde. Její manželství by mohlo být příčinnou úbytku vašich postelových radovánek, ale ne jejích reakcí na možnost vzájemné komunikace – to je také způsob, jak být spolu a vynahradit si fyzickou nepřítomnost. Mnohem pravděpodobněji mi zní, že jsi s ní strávil na telefonu tolik času, až jsi nebyl o nic lepší než její manžel a i její zájem o Tebe se vydal na cestu dolů.

Uvedená verze však vzbuzuje jednu otázku – má-li o Tebe větší zájem než o manžela, dokonce Tě miluje, jak je možné, že není s Tebou, ale s manželem – že ho nechce opustit? Co když o Tebe vůbec nikdy neměla kladný zájem, pouze jsi se jí fyzicky líbil a s manželem se už nudila? Pak by jsi byl jen vítané rozptýlení do doby, než jsi získal punc stereotypu. A protože se mohla po dlouhé době cítit svěže, vznikl klamný pocit kladného zájmu.

Doma má 15-leté, relativně fungující manželství a přesto se vrhá do nevěry. Využívá svého manžela, a je tedy schopná využívat i jiného – třeba Tebe. Má-li manželství, se kterým je vlastně spokojená, nezačala si s Tebou, aby ho skončila. Měl jsi být pouze zpestřením jejího volného času. Tak byla nastavena pravidla hry.

I žena, která není loajální a můžeme pochybovat o její morální integritě, může mít kladný zájem. Nezapomeň, ona není Správná – tahle bude při rozhodování chladnokrevně kalkulovat svůj zisk a rizika. Příkladem, jsi o 12 let mladší, což je dost dobrý důvod k jejím obavám, že by jsi ji jednou opustil pro mladší. Může se to stát? Pokud by Ti dala přednost, sama by byla zářným příkladem.

Nečekáš, že ho kvůli Tobě opustí a já souhlasím. Ať už o Tebe měla zájem jaký chtěla, nečekej, že zrovna a jen kvůli Tobě dobrovolně ohrozí své manželství. To jí v současné době skýtá až příliš mnoho výhod, než aby ho chtěla končit. Vzpomínáš, jak se zachovala, když manžel začal tušit zradu? Začni se chovat jako na začátku, kdy s Tebou chtěla být – mj. omez frekvenci vaší komunikace. Z praktického hlediska tím snížíš riziko vašeho odhalení manželem, čímž jí vyjdeš vstříc. Pokud její zájem klesal, tlačením na pilu by jsi stejně nic nezachránil. Pro Tebe dobrá, realizační zpráva je, že sex s Tebou může mít i navzdory zájmu v záporných číslech. Existují však dva možné scénáře, kterým nemůžeš zabránit:

  1. váš poměr vyhodnotí jako přílišné riziko a skončí ho, aby si zachránila ostatní „investice“;

  2. skutečně s Tebou byla i kvůli svému zájmu o Tebe, ale objeví se jiný milenec, o kterého bude mít větší zájem než o Tebe. Pak bude pokračovat variantou a.

Někteří by v takové situaci mohli uvažovat o zoufalém kroku, že jejich vzájemný poměr prozradí manželovi, aby ji od něj dostali. Tahle varianta s sebou nese značná rizika. Může si to vyložit jako mstu, manžel se může chtít mstít jako paroháč a nikdo nezaručí, že se kvůli tomu opravdu i rozejdou. Když se podívám na Tvůj dopis, je štěstí, že tohle dělat nechceš.

Miloval jsi se se správnou, zamiloval do nesprávné.


SomeoneCZ

This entry was posted on Friday, January 11, 2008 at 10:45 AM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 komentářů

Vzít si starší, rozvedenou a s vlastními dětmi je vrcholný projev životního selhání muže.
Vdaná panička je vhodná k tomu, aby:
1. se mladý kluk něco naučil
2. aby si mladý kluk užil
3. aby se mladý kluk kvůli sexu nemusel finančně zruinovat (do mladých a svobodných je nutno vrazit i nějaký ten peníz, což panička neočekává a mnohdy naopak sama cáluje pustí chlup).

January 11, 2008 at 2:08 PM

Post a Comment