Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Jak poznám, že mě miluje?  

Posted by SomeoneCZ in ,

Aby se do vás zamilovala, její osobní zájem o vás musí být v kladných číslech. Ale i když ho budete sledovat, jak roste, otázka zní, od jaké výše osobního zájmu o vás je už zamilovaná?

Budu předpokládat, že už jste četli článek Láska a zamilovanost. Zamilovanost je projevem činnosti endokrinního systému na úrovni hormonů, endogenních opiodů a neurotransmiterů. To způsobuje (mimo jiné faktory) její touhu po sexu s vámi (až do vrcholného čísla "uděláme si děti"). Její chování vůči vám je v takovém případě, zjednodušeně řečeno, jako reakce na amfetamin. Takže pokud vás miluje, budete mít tolik sexu, až si od něj možná budete chtít i odpočinout. C’est la vie;) Bohužel se ale jedná o období krátkodobé zamilovanosti. V dlouhodobém horizontu musíte vedle četnosti sexu sledovat i její chování vůči vám. Každopádně, kdo nepozná takový projev zamilovanosti, ten ...ženu má a nelíbá, ten zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl - Werich.

Je proto s podivem, navzdory tak jasným signálům zamilovanosti, kolik lidí pokládá za reálné, aby např. dostali kopačky, ačkoliv je dotyčná osoba dle svých slov zcela jistě miluje. Evidentně tam jsou alespoň dvě různé vysvětlení té samé situace – rozchodu z pohledu dvou lidí. Postmoderna* diktuje, že univerzální vysvětlení neexistuje, a že pravdu můžou mít de-facto oba. Inu... kdo tomu věří, ať tam běží;)

Ironicky řečeno...

když si nejsti jistí, že vás miluje, tak vás nejspíš nemiluje;)

Pro úplnost však dodávám (definiční obor), že uvedený test není spolehlivý pro slečny, které ještě neměly pohlavní styk a kterým ve styku brání síla jejich víry (tj. nejen následek víry v hypotetickou nadpřirozenou bytost, ale např. i víra v předpokládanou hodnotu panenství). Ač je endokrinní systém mimo vědomou kontrolu, mozek do toho má taky co mluvit.

Zároveň, uvedený test nelze použít ani na ženy po menopauze, těhotné a kojící ženy. Zkrátka na ženy, u kterých dochází k hormonální změně v organismu. Tedy ho nelze použít ani na ženy s abnormální produkcí či útlumem některých hormonů z jiného důvodu – např. nymfomanky nebo feťačky na pervitinu.

*Postmoderna je, zkráceně řečeno, nepravdivá kritika vědy relativizováním všeho, což nemůže vést k ničemu jinému, než k rozvoji pseudovědy a depresi z toho, že žádné poznání není jisté. Tedy ad absurdum, že není jistá ani např. existence gravitace, ačkoliv lidé stále stojí nohama na zemi – alespoň ve fyzikálním slova smyslu.

This entry was posted on Tuesday, April 9, 2013 at 5:51 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

7 komentářů

Ahoj. Potřebuju se poradit. Jedna známá má syna schizofrenika, kt. je imunní vůči lékům, ani injekce nezabírají. Rodiče se mají dnes rozhodnout, jestli přistoupit na léčbu elektrošoky. Chtěli by radu, bohužel většina laické veřejnosti má o elektroléčbě zkreslené představy a oni nevědí, jestli věřit doktorům, mají strach. Díky. Laney

May 3, 2013 at 10:09 AM

..Omlouvám se, že to není k tématu.

May 3, 2013 at 4:24 PM

Laney, tohle opravdu nemůžu poradit, natož po Internetu. Obecně se dá říci, že jestli se v nemocnici doktoři shodnou na tom, že zisk je přiměřený rizikům, pak má smysl takový zákrok zvážit. Taky by to měli rodičům alespoň nějak vysvětlit, byť s ohledem na to, že nejsou doktoři.

PS: Jj, sekce "Ostatní" na fóru by byla lepší.

May 6, 2013 at 7:11 PM

To byl takový zkrat, někdy moc nepřemýšlím. Vyřídím to. Prostě mají poslouchat doktory. :-) L.

May 8, 2013 at 11:47 AM

Teda...dlouho jsem tu nebyl a koukám, že je blog pořád inspirativní číst : ) To by ani nebyl Someone, pokud by do článku o lásce nepropašoval kritiku myšlenkového systému, se kterým - jak je definovaný jeho kritiky - nesouhlasí . ) Tomu říkám ostření kritického myšlení! . )

May 12, 2013 at 10:21 AM

Můžu se zeptat? Asi tento článek nechápu. Když si není jistý tím, jestli ho miluje, může to být tím, že nepoznal projev zamilovanosti. Takže ona ho miluje, on to nepoznal, je vůl a dostane kopačky.?? :-) :-)

May 14, 2013 at 8:18 PM

q: Když má všechno souviset se vším, tak vlastně ani nelze jinak:)

Laney: Až tak daleko článek nezašel. Prostě jenom popsal projev zamilovanosti, plus upozornil na některá možná "false positive".

Ale jinak máš pravdu - pokud člověk nepozná, že ho ten druhý miluje, a pořád hledá nějaké další důkazy, tak si tím eventuelně může vztah i zničit.

May 16, 2013 at 9:18 AM

Post a Comment