Read about The Theory of Interest first, if you've come here because of women. Otherwise, check the table of contents. Despite model scenarios, you can lose some illusions here.

Pokud jste tu kvůli ženám, přečtěte si, o čem Teorie zájmu vlastně je. Jinak zkuste rovnou obsah. Ač uvedené jsou modelové situace, nedivte se, když tu přijdete o iluze.

Když se vám nelibí, co dělá  

Posted by SomeoneCZ in ,

Tom a Jerry

Když se dočtete, že když se vám nelíbí, co dělá, tak abyste s humorem její tvrzení vytáhli do absurdní formy, která se nebude líbit jí samé, tak to neznamená sarkasmus. Absurdní znamená něco, co nedává smysl. Inteligentní člověk to pochopí, a díky vtipu se neurazí. Je rozdíl mezi být vtipný a dělat z partnera hlupáka. Nikomu se nelíbí, když vyjde najevo, že udělal chybu. Ale ne každý to dokáže přiznat. Rozumný člověk chápe potřebu kompromisu, že vždy nebude výhradně po jeho.

Sarkasmus (řecky doslova "řezání do masa") označuje kousavou, zraňující řeč, obvykle vyjadřující i jisté pohrdání. Na rozdíl od ironie, která se dovolává porozumění, chce být pochopena, sarkasmus spíše komunikaci přerušuje a odmítá. K sarkasmu patří kus cynismu, zmírněného jen tím, že se k někomu obrací a vyslovuje. - cs.Wikipedia

Má snad někdo pocit, že skutečný chlap má zapotřebí ji takhle záměrně shazovat? Jak dlouho si myslíte, že by s vámi normální žena se sebeúctou byla, pokud byste se takto chovali? V jejím zájmu doufám, že moc dlouho ne. Jestli nejste vtipní, tak to nezkoušejte za každou cenu. Také byste velmi snadno mohli nadělat více škody než užitku.

Sarkasmus je poslední útočiště těch, kteří prohráli - R. Hoover

Obrázek: Originál Floris Claesz van Dijck, postmix Joseph Barbara a William Hanna. Mimochodem, také byste se schovali za sklo?

This entry was posted on Tuesday, June 9, 2009 at 8:16 AM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 komentářů

Co hádky? Když testuje, co si může dovolit, asi bych už z legráckama měl přestat a ohradit se, co scény? Je to obyčejná výplň vztahů, žena potřebuje k životu hádky, ale muži ne...

November 24, 2010 at 3:34 PM

Řeknu to takhle - doporučuji najít si slečnu Správnou. A ani jedna z těch, se kterými jsem byl*, neměla potřebu se hádat.

Že se na všem bezvýhradně neshodnete, to je normální. Ale pokud má sklony se hádat, tak radím pryč od ní.

*A nejen ony.

November 24, 2010 at 6:15 PM

Post a Comment